Mulţi dintre locuitorii din satul Lazarevo consideră că Ratko Mladici este un erou - VIDEO

Arestarea lui Ratko Mladici a stârnit vii emoţii în satul Lazarevo (nord-estul Serbiei), localnicilor venindu-le cu greu să creadă că printre ei se ascundea un "erou".

690 afișări
Imaginea articolului Mulţi dintre locuitorii din satul Lazarevo consideră că Ratko Mladici este un erou - VIDEO

Mulţi dintre locuitorii din satul Lazarevo consideră că Ratko Mladici este un erou

Pe un panou amplasat la intrarea în Lazarevo cineva a amplasat o tăbliţă pe care scrie "Ratko Mladic, erou", o părere împărtăşită de cei mai mulţi dintre cei 3.000 de locuitori, majoritatea sârbi-bosniaci instalaţi aici după al II-lea Război Mondial.

Un bărbat a recunoscut că "se ştia că Ratko Mladici se ascundea acolo". Cu toate acestea, majoritatea persoanelor intervievate de corespondentul AFP cred că satul Lazarevo a fost pur şi simplu ales pentru "înscenarea" arestării, dat fiind că unul dintre verii lui Mladici locuia acolo.

"Într-un astfel de sat, toate lumea cunoaşte pe toată lumea. Este imposibil ca Mladici să fi fost aici fără să se ştie", afirmă Mirosloav Gacanski, 53 de ani, care locuieşte la zeci de metri de casa în care se ascundea Mladici.

"Cine se putea ascunde la un văr fără să ştie întreaga planetă? Nu ar fi logic", adaugă el.

"Suntem şocaţi, toată lumea va arăta satul nostru cu degetul", afirmă Slavujka Predici, în vârstă de 48 de ani.

Acest sentiment de frustrare şi prezenţa unui număr mare de jurnalişti a provocat numeroase reacţii. Aproximativ 100 de localnici au blocat cu un tractor intrarea în curtea casei unde locuia Mladici.

Mulţi cred că Mladici a fost un erou şi îl critică dur pe preşedintele Boris Tadici, îndemnându-l să se sinucidă.

Forţele de ordine au intervenit în mai multe rânduri pentru a împiedica izbucnirea unor violenţe.

"Vom fi consideraţi trădători", afirmă Janko Vracar, un bărbat de 35 de ani care crede că arestarea lui Mladici în Lazarevo a fost doar o "mascaradă".

Ratko Mladici este un erou, nimănui nu trebuie să îi fie ruşine de el", afirmă Mirko Despotovici, în vârstă de 48 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici