Mulţi locuitori din Washington DC cred că Uraganul Irene nu a fost foarte puternic

Mulţi locuitori din Washington DC apreciază că Uraganul Irene nu a fost foarte puternic, deşi a provocat întreruperi ale electricităţii şi a blocat numeroase căi rutiere.

267 afișări
Imaginea articolului Mulţi locuitori din Washington DC cred că Uraganul Irene nu a fost foarte puternic

Mulţi locuitori din Washington DC cred că Uraganul Irene nu a fost foarte puternic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După zece ore de furtună, soarele începuse să apară în cursul zilei de duminică, iar viaţa părea să înceapă să revină la normal.

La primele ore ale dimineţii, Michele Merlo, 28 de ani, un angajat în sistemul bancar, era absolut singur în faţa Casei Albe, făcând fotografii pe o ploaie fină.

În opinia sa, Uraganul Irene s-a rezumat doar la vânt şi ploaie, după care a vizitat Washingtonul: "Vin de la Milano, mergeam la Princeton (nord-est). La Londra mi s-a spus că zborul meu spre Newark a fost anulat şi mi-au propus să vin aici. Mâine voi lua trenul".

Kalvin Graves, un agent de pază din centru, a fost de serviciu în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. "În momentul maxim al furtunii, copacii se aplecau prea mult. Dar, altfel, furtuna nu a fost foarte puternică", a spus el.

"De obicei, noaptea străzile sunt pline de maşini. Acum barurile erau închise şi erau doar două maşini, iar una era de poliţie!", explică el.

La primele ore ale dimineţii, autobuzele şi metroul funcţionau aproape normal, după câteva incidente minore.

Cele două aeroporturi din Washington erau deschise şi nu au suferit daune importante, cu toate acestea înregistrându-se întârzieri la unele zboruri. Compania locală de energie Pepco a anunţat că 200.000 de persoane nu au electricitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici