MUSONUL din INDIA: Peste 550 de persoane au murit în urma ploilor şi a alunecărilor de teren - GALERIE FOTO

Ploile musonice şi alunecările de teren au provocat peste 550 de morţi în statul himalayan Uttarakhand, în nordul Indiei, a anunţat vineri liderul guvernului local pentru postul de televiziune CNN-IBN.

672 afișări
Imaginea articolului MUSONUL din INDIA: Peste 550 de persoane au murit în urma ploilor şi a alunecărilor de teren - GALERIE FOTO

MUSONUL din INDIA: Peste 550 de persoane au murit în urma ploilor şi a alunecărilor de teren (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"556 de corpuri au fost reperate de armată (...) fie plutind pe apă, fie îngropate în noroi", a declarat Vijay Bahunuga, liderul guvernului din Uttarakhand.

"Acest tip de catastrofă nu s-a mai produs niciodată în istoria Himalayei", a subliniat acesta.

Elicoptere şi mii de soldaţi au fost trimişi pentru a veni în ajutorul celor peste 50.000 de persoane izolate, la aproape o săptămână după sosirea unui muson precoce care a declanşat alunecări de teren şi inundaţii.

VEZI GALERIA FOTO

"Sunt foarte multe persoane dispărute în întreg statul. Numărul de morţi ar putea creşte mult în următoarele zile", a declarat pentru AFP Yashpal Arya, ministrul statului înzestrat cu situaţiile de urgenţă.

Bahuguna a criticat serviciile meteorologice indiene (IMD), acuzându-le că nu au lansat alerta potrivită înainte de sosirea precoce a ploilor musonice. "Avertizarea IMD nu a fost suficient de clară", a declarat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici