Myanmar: Aproape 78.000 de morţi şi 56.000 de dispăruţi

Ciclonul Nargis, care s-a abătut asupra statului Myanmar la 3 mai, a provocat moartea a 77.738 de persoane, a anunţat vineri televiziunea publică, precizând că alte 55.917 persoane sunt declarate dispărute.

19 afișări
Imaginea articolului Myanmar: Aproape 78.000 de morţi şi 56.000 de dispăruţi

Aproape 78.000 de morţi şi 56.000 de dispăruţi în urma ciclonului din Myanmar (Imagine: Mediafax Foto)

În total sunt 133.655 de persoane sunt moarte sau dispărute.

Bilanţul anterior, anunţat joi de televiziunea şi radioul de stat, era de 43.318 morţi şi 27.838 dispăruţi.

Această creştere fenomenală se explică, potrivit televiziunii de stat, prin faptul că bilanţul nu a putut fi confirmat de surse oficiale până joi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile după ciclonul care a devastat regiunile din sudul birman.

Alte 19.359 de persoane au fost rănite în această catastrofă, una dintre cele mai grave din istoria recentă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici