Nancy Pelosi se deplasează la Dharamsala pentru a se întâlni cu Dalai Lama

Nancy Pelosi, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite, va sosi vineri la Dharamsala, în India, pentru a discuta cu Dalai Lama, a declarat ambasada americană, citată de AFP.

10 afișări
Imaginea articolului Nancy Pelosi se deplasează la Dharamsala pentru a se întâlni cu Dalai Lama

Nancy Pelosi (Imagine: Mediafax Foto)

Însoţită de congresmeni americani, Pelosi, care a sosit joi la New Delhi, se va întâlni cu liderul spiritual pentru a doua oară în şase luni.

În octombrie anul trecut, preşedintele american George W. Bush, i-a înmânat lui Dalai Lama medalia Parlamentului, cea mai înaltă distincţie civilă din Congres.

Această întâlnire cu Dalai Lama survine în timp ce secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, a făcut joi apel la "reţinere" în Tibet, unde forţele de ordine au reprimat violent revoltele protestatarilor tibetani.

"Am discutat ieri seara cu omologul meu, ministrul Afacerilor Externe Yang (Jeichi)", a declarat şeful diplomaţiei americane care l-a primit în biroul său de la Departamentul de Stat pe omologul său thailandez Noppadon Pattama.

"Am făcut apel la reţinere", a adăugat Rice, care s-a declarat "îngrijorată de situaţia din Tibet" şi şi-a reiterat apelul la dialog cu Dalai Lama.

Vineri, circa 2.000 de tineri tibetani s-au adunat în complexul în care locuieşte Dalai Lama, la Dharamsala, arborând drapele indiene, tibetane şi americane.

Potrivit unui bilanţ oficial, 13 persoane au fost ucise în reprimarea manifestaţiilor care au început la 10 martie la Lhasa, capitala Tibetului, cu ocazia aniversării revoltei din 1959 împotriva puterii chineze. China comunistă a preluat controlul asupra Tibetului în 1951.

Tibetanii din exil vorbesc despre circa 100 de morţi, chiar sute de morţi, nu numai în Tibet, ci şi în celelalte regiuni în care s-au propagat manifestaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici