Navalnîi descrie realitatea dură din închisoarea arctică „Lupul polar”

Politicianul rus de opoziţie Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, a confirmat marţi sosirea sa în închisoarea înzăpezită deasupra Cercului Arctic şi a declarat că are o stare de spirit excelentă, în ciuda unei călătorii obositoare de 20 de zile pentru a ajunge acolo, relatează Reuters.

3852 afișări
Imaginea articolului Navalnîi descrie realitatea dură din închisoarea arctică „Lupul polar”

Navalnîi descrie realitatea dură din închisoarea arctică „Lupul polar”

Navalnîi a postat o actualizare pe X prin intermediul avocaţilor săi, după ce aliaţii săi au pierdut legătura cu el timp de mai bine de două săptămâni, în timp ce se afla în tranzit, fără a avea informaţii despre locul unde a fost dus, ceea ce a provocat exprimarea îngrijorării din partea politicienilor occidentali.

Purtătoarea sa de cuvânt a declarat luni că Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a fost localizat în colonia penală IK-3, situată la nord de Cercul Polar, la Kharp, în regiunea Yamal-Nenets, la aproximativ 1.900 km nord-est de Moscova.

„Sunt noul vostru Părinte Frost”, a scris Navalnîi în glumă în prima sa postare din noua închisoare, o referire la condiţiile meteorologice aspre de acolo.

„Ei bine, acum am o haină din piele de oaie, o pălărie ushanka (o căciulă de blană cu clapete care acoperă urechile) şi, în curând, voi primi valenki (încălţăminte tradiţională rusă de iarnă)”, a mai sus el.

La aproximativ 60 km nord de Cercul Arctic, închisoarea a fost fondată în anii 1960 ca parte a ceea ce a fost odată sistemul GULAG de lagăre de muncă forţată sovietice, potrivit ziarului Moskovsky Komsomolets.

Navalnîi, care le-a mulţumit susţinătorilor săi şi tuturor celorlalţi pentru grija lor faţă de bunăstarea sa în timpul lungului său transfer, a declarat că a văzut gardieni cu mitraliere şi câini de pază şi că a ieşit la plimbare în zona de exerciţii despre care a spus că se află într-o celulă vecină, a cărei podea a spus că era acoperită de zăpadă.

În rest, el a spus că doar a văzut gardul perimetral de la fereastra celulei.

„Oricum, nu vă faceţi griji pentru mine. Sunt în regulă. Mă bucur nespus de mult că am ajuns în sfârşit aici”, a spus Navalnîi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici