"Ne întoarcem în secolul 19", avertizează progresiştii. "Urmează o eră regresivă!"

  • Progresiştii susţin că în aşa zisa "epocă de aur" a Statelor Unite (1865-1929), „baronii tâlhari” sau industriaşii au acumulat putere şi bogăţie prin exploatarea imigranţilor şi minorilor, mituind politicieni.
  • Epoca de aur a industriaşilor a fost urmată de o eră a progresului, când diferite practici de muncă opresive şi forme de corupţie au fost eradicate, iar femeile, minorii şi minorităţile etnice au dobândit mai multe drepturi.
  • În 2023, în timp ce majoritatea oamenilor se tem de un nou război mondial sau de o altă mare depresiune, progresiştii se tem că un nou secol 19 este la orizont, iar de această dată, industriaşii din industria high-tech vor încălca drepturile oamenilor.
3088 afișări
Imaginea articolului "Ne întoarcem în secolul 19", avertizează progresiştii. "Urmează o eră regresivă!"

Library of Congress/Students of History

Statele Unite se confruntă în prezent cu regresul. 

Realizări importante, cum ar fi eradicarea nazismului, legalizarea avortului şi adoptarea universală a vaccinurilor, au fost deja aruncate în toaletă din cauza trumpiştilor şi a ultra-conservatorilor de extremă dreaptă, susţin progresiştii din SUA. 

Consensul general cu privire la indezirabilitatea aranjamentelor corupte de patronaj  şi a muncii copiilor poate să se destrame, avertizează Slate, o publicaţie liberală de centru-stânga. 

Reapariţia minorior la muncă,  aşa cum este spusă în New York Times , este cauzată de represiunile administraţiilor Trump şi Biden împotriva migraţiei fără acte, împotriva familiilor mexicane care traversează graniţa de sud.

Aceşti indivizi au fost, la rândul lor, exploataţi de o reţea de sponsori şi angajatori încurajaţi de birocraţie, separă copiii de părinţii lor. 

Doar ca un exemplu: „Peste 100 de copii în mare parte vorbitori de spaniolă, în loc să meargă la şcoală, au fost descoperiţi că lucrează peste noapte în fabricile de ambalare a cărnii din întreaga ţară pentru un antreprenor de servicii de salubritate".

Din 2015 s-a raportat de patru ori cazuri de minori exploataţi prin muncă ilegală pe teritoriul Statelor Unite.  

Potrivit Times, un număr de lucrători federali au transmis  mesaje administraţiei Biden că un număr mare de copiii sunt în pericol de a fi exploataţi după eliberarea lor din centrele de detenţie.

În timp ce Casa Albă susţine că a iniţiat o operaţiune de combatere a practicilor de exploatarea copiilor Iowa şi Arkansas, la rândul lor, au anulat recent legile care reglementau angajarea lucrătorilor la vârsta de 14 ani, ceea ce este cu siguranţă o modalitate de a preveni înregistrarea mai multor încălcări.

Alte state conduse de republicani au în vedere o legislaţie similară .

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici