Necazul nu vine niciodată singur. Un oraş din India se confruntă cu poluare extremă, frig şi agravarea situaţiei COVID

  • Capitala Indiei se confruntă cu creşterea numărului de cazuri de COVID-19 dar si cu o scădere bruscă a temperaturilor.
  • O altă problemă care agravează problema COVID-19, este, totodată, şi poluarea, care atinge în unele oraşe niveluri peste limita admisă.
427 afișări
Imaginea articolului Necazul nu vine niciodată singur. Un oraş din India se confruntă cu poluare extremă, frig şi agravarea situaţiei COVID

Necazul nu vine niciodată singur. Un oraş din India se confruntă cu poluare extremă, frig şi agravarea situaţiei COVID

Delhi se confruntă cu 3 probleme majore: COVID, vreme rece şi poluarea aerului. Autorităţile au confirmat 8.500 cazuri noi de COVID-19 - cel mai înalt record momentan, conform BBC. În plus, 85 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore.
 
Situaţia din Delhi este destul de gravă: are cele mai multe cazuri de infecţie cu noul coronavirus: 450.000 cazuri inregistrate, dintre care circa 42.000 sunt active. Pe deasupra, regiuni mari din zona de nord a ţării se confruntă cu sezonul de iarnă şi poluare extremă, îngreunând eforturile autorităţilor de a ţine sub control răspândirea virusului SARS-CoV-2. 
 
Totodată, se apropie un festival îndrăgit, la care oamenii participă în număr mare - Sărbătoarea Diwali - aşa că magazinele şi pieţele sunt luate cu asalt, în pofida atenţionărilor poliţiei.  
 

Indienii au imunitate redusă în timpul sezonului de iarnă

 
Frig, poluare şi COVID-19. Oamenii din India întâmpină o situaţie grea, explică preşedintele Fundaţiei indiene pentru sănătate publică, Profesor K Srinath Reddy. Vremea rece ajută noul coronavirus să se răspândească mai uşor şi să reziste mai mult timp în aerul rece şi uscat. „Aerul  rece este mai greu şi mai puţin mobil, ceea ce înseamnă că particulele de infecţie vor rezista mai mult şi pot ajunge mai uşor în plămânii cuiva. Adăugând şi poluarea, situaţia devine şi mai sumbră. 
 
Un studiu Harvard arată că există o legătură directă între poluarea aerului şi creşterea cazurilor de COVID-19 şi a deceselor. 
 
„Este prima oară când trebuie să ne descurcăm cu virusul într-un sezon rece, de iarnă. Vom fi clar, mult mai vulnerabili decât în vara trecută”, a conchis Reddy. 
 
Între timp, spitalele se află în criză: mai mult de jumătate din paturile disponibile pentru pacienţi au fost deja ocupate. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici