Negociatorul şef al Iranului: „Probabil că nu va fi niciun acord în această săptămână”

  • Planul comun de acţiune (JCPOA) scuteşte Iranul de sancţiuni în schimbul unei reduceri drastice a programului său nuclear.
  • În 2018, Donald Trump a anunţat retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul şi a reintrodus sancţiunile împotriva Teheranului.
  • Joe Biden a nunţat spune că vrea să reintegreze Statele Unite în acordul de la Viena.
165 afișări
Imaginea articolului Negociatorul şef al Iranului: „Probabil că nu va fi niciun acord în această săptămână”

Energia nucleară iraniană: probabil că nu este de acord săptămâna aceasta, potrivit Teheranului

Negociatorul şef al Iranului a declarat sâmbătă seară că nu „crede că discuţiile privind acordul nuclearul ar putea duce la o concluzie săptămâna aceasta”, deoarece iranienii îşi aleg preşedintele pe 18 iunie, relatează Le Figaro. 
 
„Personal, nu cred că vom putea ajunge la o concluzie săptămâna aceasta", a declarat Abbas Araghchi la postul de radio public iranian, după reluarea celei de-a şasea runde de negocieri de la Viena.
 
La finalul întâlnirii din capitala Austriei, reprezentantul rus Mihail Ulyanov a estimat, de asemenea, că negociatorii au nevoie de „câteva săptămâni suplimentare pentru a ordona textul existent”, potrivit unui comunicat pe Twitter.
 
Iranienii sunt chemaţi la urne pentru a-l alege pe succesorul preşedintelui Hassan Rouhani, arhitectul principal, din partea iraniană, a acestui acord încheiat în iulie 2015 cu membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU şi al Germaniei.
 
Planul comun de acţiune (JCPOA) scuteşte Iranul de sancţiuni în schimbul unei reduceri drastice a programului său nuclear, aflat sub controlul strict al Agenţia Internaţionale de Securitate (AIEA).
 
În 2018, Donald Trump a anunţat retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul şi a reintrodus sancţiunile împotriva Teheranului. 
 
Ca răspuns, Iranul a anunţat în 2019 că rezervele sale de uraniu vor depăşi limitele impuse de acordul internaţional.
 
Joe Biden a nunţat spune că vrea să reintegreze Statele Unite în acordul de la Viena.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici