Negocieri dintre Rusia şi Ucraina. UPDATE: Discuţiile s-au încheiat

  • Discuţiile dintre oficialii ruşi şi ucraineni s-au încheiat la graniţa cu Belarus, a anunţat agenţia rusă de ştiri de stat Tass.
  • Consilierul prezidenţial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat că au început discuţiile cu Rusia în Belarus, potrivit Reuters.
25915 afișări
Imaginea articolului Negocieri dintre Rusia şi Ucraina. UPDATE: Discuţiile s-au încheiat

UPDATE 18:18 Discuţiile dintre oficialii ruşi şi ucraineni s-au încheiat la graniţa cu Belarus, a anunţat agenţia rusă de ştiri de stat Tass, potrivit The Guardian.

UPDATE 17:20 A treia rundă a discuţiilor ruso-ucrainene din Belarus ar fi început. Se aşteaptă să fie finala. 

UPDATE 17.00 Discuţiile se reiau în Belarus după o pauză. Negocierile dintre Ucraina şi Rusia se vor relua în câteva minute, după ce au fost întrerupte. Acest lucru a fost declarat de un consilier al preşedinţiei ucrainene, citat de TASS. Anterior, Kievul a susţinut că discuţiile s-au încheiat. Nu este clar dacă a fost doar o pauză sau dacă părţile au decis să revină la masă.

Corespondentul Rossiya 24 a adăugat că reporterii din regiunea Gomel nu cunosc încă detaliile discuţiilor. „Nu au fost avansuri”, a adăugat corespondentul. Până acum nu au fost dezvăluite nici coordonatele, nici numele locului în care au loc discuţiile. „Clădirea în care au loc negocierile este indicată cu un nume figurat, precum „Casa pescarului””, a spus corespondentul.

UPDATE: Discuţiile dintre oficialii ruşi şi ucraineni la graniţa cu Belarus s-au încheiat, potrivit parlamentului ucrainean.

Întâlnirea de la graniţa dintre Ucraina şi Belarus se va concentra pe obţinerea unei încetări imediate a focului şi pe retragerea forţelor ruseşti, a precizat anterior preşedinţia ucraineană într-o declaraţie.

Din delegaţia care a sosit în regiunea Gomel cu un elicopter face parte şi ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

Este de aşteptat ca negocierile să dureze câteva ore.

Din delegaţii nu fac parte preşedinţii celor două ţări. Volodimir Zelensky şi Vladimir Putin şi-au trimis câte o echipă de delegaţi la negocieri.

Delegaţia ucraineană este formată din David Arakhamia - preşedintele fracţiunii Servitorul Poporului, Oleksiy Reznikov - ministrul Apărării din Ucraina, Mihail Podolyak - consilier şef al biroului preşedintelui, Andriy Kostin - prim-adjunctul şefului delegaţiei ucrainene la Grupul de contact trilateral, Rustem Umerov - ajunctul Poporului şi Mykola Tochitsky - viceministrul Afacerilor Externe al Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
negociere,
rusia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici