Netanyahu a fost însărcinat de către preşedintele Peres să formeze viitorul Guvern

Premierul israelian de dreapta, în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, a fost însărcinat sâmbătă seara, de către preşdintele Shimon Peres, să constituie o majoritate şi să formeze viitorul Guvern.a

144 afișări
Imaginea articolului Netanyahu a fost însărcinat de către preşedintele Peres să formeze viitorul Guvern

Benjamin Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am decis să îl însărcinez pe Benjamin Netanyahu să formeze Guvernul", a declarat Peres, într-o conferinţă de presă comună cu Netanyahu, susţinută la reşedinţa sa oficială de la Ierusalim, după ce 82 din cei 120 de membri ai noului Knesset (Parlament), rezultat în urma alegerilor legislative de la 22 ianuarie, s-au declarat în favoarea premierului.

"Sper că această sarcină va fi finalizată curând. Israelul are nevoie de stabilitate politică pentru a putea să adopte deciziile necesare cu privire la subiectele importante la ordinea zilei Aceste provocări sunt multiple, grave şi urgente", a pledat preşedintele Peres.

Netanyahu, vizibil emoţionat, a reafirmat că prioritatea Guvernului său va fi "să împiedice Iranul să se doteze cu arma nucleară".

El a lansat, din nou, un apel la formarea unui "guvern cât mai larg posibil", îndemnând partidele care s-au poziţionat în opoziţie să i se alăture.

Negocierile oficiale în vederea formării Guvernului urmează să înceapă duminică.

Potrivit postului militar de radio, Netanyahu urmează să se întâlnească mai întâi, la ora locală 13.30 (13.30, ora României), cu liderul partidului de centru Yesh Atid, Yair Lapid, care a obţinut, spre surprinderea generală, locul doi după alegeri, iar ulterior, la ora 13.00 GMT (15.00, ora României), cu Naftali Bennett, liderul partidului naţionalist-religios Căminul Evreiesc, de extremă dreapta, care a înregistrat un avans în urma acestor alegeri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici