New York Times: Cel puţin 25.000 de decese cauzate de COVID-19 nu au fost raportate

Cel puţin 25.000 de persoane au murit în timpul pandemiei în ultima lună decât raportul oficial al numărului de decese Covid-19, arată o analiză a datelor privind mortalitatea din 11 ţări - oferind o imagine mai clară, chiar dacă este încă incompletă, a crizei coronavirusului, potrivit New York Times.

1036 afișări
Imaginea articolului New York Times: Cel puţin 25.000 de decese cauzate de COVID-19 nu au fost raportate

New York Times: Cel puţin 25.000 de decese cauzate de COVID-19 nu au fost raportate

În ultima lună, au murit mult mai multe persoane în aceste ţări decât în ​​anii precedenţi, a constatat The New York Times. Totalul include decesele cauzate de Covid-19, precum şi din alte cauze, inclusiv persoane care nu au putut fi tratate deoarece spitalele au devenit neîncăpătoare.

Aceste numere subminează ideea că, în curând, multe persoane care au murit din cauza virusului ar fi murit oricum. În Paris, au murit în fiecare zi mai mult de două ori mai mulţi oameni decât numărul obişnuit, mult mai mult decât vârful unui sezon de gripă. În New York, numărul este acum de patru ori mai mare decât valoarea normală.

Desigur, datele despre mortalitate în mijlocul unei pandemii nu sunt perfecte. Diferenţele dintre numărul oficial de decese şi creşterea totală a deceselor reflectă, cel mai probabil, numărul limitat al testărilor, mai degrabă decât subcotarea intenţionată. Oficial, aproximativ 165.000 de persoane au murit în toată lumea de coronavirus începând de marţi (21 aprilie).

Numărul total de decese oferă un portret mai complet al pandemiei, spun specialiştii, mai ales că majoritatea ţărilor raportează doar acele decese Covid-19 care au loc în spitale.

New York Times a estimat numărul de morţi pentru fiecare ţară prin compararea numărului de persoane care au murit din toate cauzele în acest an cu media istorică din aceeaşi perioadă.

În multe ţări europene, datele recente arată că între 20 şi 30 la sută mai multe persoane au murit decât în ​​mod normal. Aceasta se traduce prin zeci de mii de decese în plus.

În unele ţări, autorităţile încearcă să clarifice câte decese în plus ar trebui atribuite Covid-19, fie prin includerea deceselor din afara spitalelor în totalul lor zilnic, fie prin ajustarea retroactivă a numărului de decese odată procesate certificatele de deces.

În Franţa, oficialii au început includerea morţilor din afara spitalelor la începutul lunii aprilie. Şi Oficiul Naţional de Statistică din Marea Britanie a început să elibereze date despre mortalitate care se reflectă atunci când Covid-19 este menţionat pe un certificat de deces, oferind o mai exactă - deşi întârziată - cont a pandemiei decât cifrele an unţate în fiecare zi de direcţia de Sănătate Publică. 

Abaterile de la tiparele normale ale deceselor au fost confirmate în multe ţări europene, conform datelor publicate de European Mortal Monitoring Project, un grup de cercetare care colectează date de mortalitate săptămânale din 24 de ţări europene.

Demografii spun că este neobişnuit ca datele privind mortalitatea să fie lansate atât de rapid, dar multe ţări lucrează pentru a furniza informaţii mai cuprinzătoare şi în timp util din cauza urgenţei epidemiei de coronavirus. Datele sunt limitate şi, dacă este cazul, excesul de decese este subestimat, deoarece nu toate decesele au fost raportate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici