New York-ul este afectat de ploile torenţiale provocate de uraganul Irene. Peste 50.000 de persoane au rămas fără curent electric - VIDEO

Peste 50.000 de persoane au rămas fără curent electric, duminică, la New York, în timp ce oraşul este afectat de ploile torenţiale provocate de uraganul Irene.

1168 afișări
Imaginea articolului New York-ul este afectat de ploile torenţiale provocate de uraganul Irene. Peste 50.000 de persoane au rămas fără curent electric - VIDEO

New York-ul este afectat de ploile torenţiale provocate de uraganul Irene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste întreruperi de electricitate afectează Bronx, Brooklyn, Queens şi Staten Island. Nicio problemă nu era semnalată în Manhattan, potrivit companiei de distribuţie Con Edison.

Nicio problemă majoră nu a fost semnalată în cursul nopţii.

Primarul din New York se aşteaptă la o creştere puternică a apelor în cursul dimineţii, când Irene se va suprapune cu mareea.

Irene a ajuns din nou, duminică, în apropiere de Atlantic City, în New Jersey, stat vecin cu New York, potrivit Centrului Naţional pentru Urgane (NHC).

Uraganul a ajuns prima dată pe ţărm în North Carolina, apoi s-a îndreptat către largul coastelor Virginiei, Maryland şi New Jersey, după care a revenit duminică dimineaţă la New Jersey.

Irene a provocat moartea a nouă persoane în Statele Unite, unde două milioane de persoane au fost evacuate.

New York părea duminică un oraş mort. Străzile erau goale, cu excepţia rarelor taxiuri, toate transporturile în comun fiind oprite.

Toate aeroporturile au fost închise şi aproximativ 370.000 de newyorkezi au primit ordin de evacuare din zonele inundate.

Irene este un uragan de categoria 1, însoţit de rafale de vânt de 120 de kilometri pe oră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici