New York-ul interzice fumatul în parcuri, pe plajă şi în Times Square

Consiliul Municipal din New York a adoptat miercuri interdicţia de a fuma în parcurile din oraş, pe plajă şi în alte locuri în aer liber, un vot care a fost salutat imediat de primarul Michael Bloomberg.

74 afișări
Imaginea articolului New York-ul interzice fumatul în parcuri, pe plajă şi în Times Square

New York-ul interzice fumatul în parcuri, pe plajă şi în Times Square (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Interdicţia se aplică în aproximativ 1.700 de parcuri şi celor aproximtiv 22 de kilometri de plaje din oraş, dar şi în anumite zone pietonale, ca Times Square, sau în zone de promenadă, ca Brighton Beach, în Brooklyn (sud-est).

Consilierii au adoptat textul cu 36 de voturi la 12, iar legea va intra în vigoare la trei luni după ce va fi semnată de primar.

Amenzile, în valoare de 50 de dolari, vor fi aplicate de poliţia parcurilor (City Parks Department), care patrulează şi în oraş, pentru a efectua inspecţii sanitare în restaurante şi pieţe.

"În această vară, new-yorkezii care se află în căutare de aer proaspăt şi relaxare vor putea respira şi se vor putea aşeza pe plaje care nu vor mai fi acoperite de chiştoace de ţigară", a declarat, într-un comunicat, primarul, un susţinător al abolirii fumatului, care a fost interzis, deja, în restaurantele şi barurile new-yorkeze de nouă ani.

"Locuitorii oraşului trăiesc, în medie, cu 19 luni mai mult decât în 2002", a adăugat Michael Bloomberg.

"Statisticile nu mint. Fumatul pasiv ucide. Nimeni nu ar trebui să fie nevoit să inhaleze fumul de ţigară în timp ce se plimbă în parc sau pe plajă", a declarat preşedintele Consiliului Muncipal, Christine Quinn.

Atunci când a fost prezentat proiectul de lege, fumătorii din New York au denunţat o măsură pe care o consideră abuzivă, apreciind că aduce atingere libertăţilor şi drepturilor omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici