Nicolas Sarkozy vrea să creeze un "pentagon francez", înfiinţând un cartier general al armatei

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, intenţionează să regrupeze sediile comandamentelor militare franceze într-un cartier general, situat la periferia Parisului, a declarat luni un oficial ministerial.

1 afișare
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy vrea să creeze un "pentagon francez", înfiinţând un cartier general al armatei

Nicolas Sarkozy vrea să creeze un "pentagon francez", înfiinţând un cartier general al armatei

Comandamentele marinei, armatei terestre, dar şi comandamentul superior al armatei, se vor muta în 2012 într-unul din sediile din sud-vestul Parisului, alături de comandamentul aviaţiei, a anunţat oficialul.

Potrivit Reuters, aproximativ 10.000 de persoane vor fi mutate în noul sediu din cartierul Balard, unde se mai află şi cei 5.000 de angajaţi ai comandamentului aerian, creând ceea ce cotidianul Le Figaro a numit "pentagonul francez".

Sarkozy a anunţat că intenţionează să înfiinţeze un comitet de consilieri pe probleme de securitate de tip amerian.

Armata deţine deja opt hectare de teren în acest loc şi intenţionează să vândă trei, pentru a putea finanţa construirea sediului, potrivit Le Figaro, citat de Reuters.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici