Nicolas Sarkozy: "Vreau să îmi dedic toată energia demonstrării nevinovăţiei şi corectitudinii mele

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a catalogat luni, într-un mesaj publicat pe Facebook, drept "nedreaptă şi nefondată" acuzaţia împotriva sa în afacerea Bettencourt, în care este suspectat că a abuzat de slăbiciunea miliardarei în detrimentul ei.

98 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy: "Vreau să îmi dedic toată energia demonstrării nevinovăţiei şi corectitudinii mele

Nicolas Sarkozy: "Vreau să îmi dedic toată energia demonstrării nevinovăţiei şi corectitudinii mele

"Vreau să îmi dedic toată energia demonstrării nevinovăţiei şi corectitudinii mele. Adevărul va învinge în cele din urmă. Nu mă îndoiesc de asta", a adăugat fostul şef de stat în cel de-al doilea mesaj al său publicat pe Facebook, de la înfrângerea în alegerile prezidenţiale din mai 2012, după urările de Crăciun.

"Tuturor celor care m-au susţinut şi celor care m-au atacat vreau să le spun că în niciun moment din viaţa mea publică nu am trădat atribuţiile misiunii mele", a declarat el la patru zile după de a fost inculpat de un judecător din Bordeaux (sud-vest), care îl suspectează că ar fi abuzat de moştenitoarea lanţului de cosmetice L'Oreal, pentru a-şi finanţa campania electorală din 2007.

"Evident că nu pretind un tratament special, care să nu fie al oricărui cetăţean, acela de a avea dreptul la un proces imparţial şi corect", a precizat fostul preşedinte, care la 6 mai 2012 şi-a pierdut imunitatea.

El a adăugat: "Pentru că am încredere în instituţia juridică, mă voi folosi de căile de atac de care dispune orice cetăţean".

Încă de joi seara, când a fost inculpat, Thierry Herzog, avocatul lui Sarkozy, şi-a anunţat intenţia de a contesta decizia în cadrul Camerei de Instrucţie a Curţii de Apel din Bordeaux, unde se desfăşoară ancheta.

Menţionând tratamentul "scandalos" în ceea ce-l priveşte pe clientul său, avocatul lui Sarkozy a pus deja sub semnul îndoielii lipsa de "imparţialitate" a judecătorului Jean-Michel Gentil, luat în vizor de mai mulţi apropiaţi ai fostului preşedinte.

Potrivit publicaţiilor Le Monde şi Le Parisien, Nicolas Sarkozy l-ar fi ameninţat pe judecător după ce a fost inculpat. "Nu vă faceţi griji, nu o să rămân aici", i-ar fi spus fostul preşedinte.

Aproximativ doi din trei francezi (63%) apreciază că inculparea lui Nicolas Sarkozy nu-l va împiedica definitiv să revină în politică, potrivit unui sondaj publicat duminică în Le Parisien-Aujourd'hui en France.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici