Noapte albă în capitala Republicii Moldova - VIDEO

Poliţia din Chişinău a intervenit în forţă împotriva celor care au ocupat Palatul Parlamentului, folosind gloanţe oarbe şi arestând zeci de persoane, relatează PRO TV Chişinău.

27 afișări
Imaginea articolului Noapte albă în capitala Republicii Moldova - VIDEO

Noapte albă în capitala Republicii Moldova (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

Manifestanţii avertizează însă că vor ieşi din nou în stradă, miercuri, pentru a protesta.

Comunitatea internaţională face apel la calm, în timp ce preşedintele ţării, Vladimir Voronin, califică incidentele drept o "provocare" şi le atribuie unor "forţe oculte". El refuză să asculte revendicarile protestatarilor, care cer repetarea scrutinului.

Regimul de la Chişinău a trimis marţi noapte trupele speciale, cu misiunea clară de a combate revolta tinerilor ostili comuniştilor. Scutierii au preluat în scurt timp controlul asupra Parlamentului şi preşedinţiei, arestând câteva zeci de protestatari şi dispersându-i pe ceilalţi.

După lăsarea întunericului, violenţele s-au intensificat, iar două etaje ale Parlamentului au fost mistuite de un incendiu violent, care a fost ulterior stins.

Scutierii şi trupele speciale ale Ministerului de Interne, echipate cu veste antiglonţ şi puşti Kalaşnikov, au sosit în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi au preluat controlul asupra Parlamentului, Guvernului şi sediului preşedinţiei.

Persoanele găsite în clădirea Parlamentului au fost arestate. La început paşnică, manifestaţia a degenerat marţi în lupte de stradă.

Video Stirileprotv.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici