Noi informaţii despre cazul în care principesa Irina va fi judecată pentru organizarea unor lupte de cocoşi

Unul dintre cei peste 17 coinculpaţi, alături de prinţesa Irina, fiica ultimului rege al României, în cazul luptelor de cocoşi organizate în estul statului american Oregon, nu va fi prezent la audierea programată în iulie, acesta schimbând felul în care pledează.

1302 afișări
Imaginea articolului Noi informaţii despre cazul în care principesa Irina va fi judecată pentru organizarea unor lupte de cocoşi

Noi informaţii despre cazul în care principesa Irina va fi judecată pentru organizarea unor lupte de cocoşi (Imagine: Răzvan Chiriţă/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit site-ului, documente judiciare arată că o schimbare a felului în care pledează a fost programată în iunie pentru Apolinar Munoz-Gutierrez, alias "Polo". El se află în detenţie şi este vizat de o procedură în domeniul imigraţiei, relatează site-ul Oregonlive.com.

Procurorul-adjunct Steven Peifer a declarat joi că va putea să vorbească despre termenii înţelegerii privind felul în care pledează Munoz-Gutierrez abia după audierea stabilită la 12 iunie. Avocatul lui Munoz-Gutierrez nu a răspuns unor încercări ale site-ului de a-l contacta pentru a comenta în legătură cu aceste informaţii.

Apolinar Munoz-Gutierrez, în vârstă de 38 de ani, a fost acuzat de organizarea unor lupte ilegale de animale şi conspiraţie în vederea încălcării legislaţiei cu privire la protecţia animalelor. În cazul în care va pleda vinovat, el va fi primul dintre inculpaţii din Oregon care va face acest lucru. Cel puţin trei inculpaţi au pledat vinovat într-un caz în statul Washington, renunţându-se la acuzaţiile formulate împotriva lor în Oregon, potrivit unor documente judiciare.

Irina Walker şi soţul ei John Walker sunt vizaţi de aceleaşi acuzaţii ca Munoz-Gutierrez, plus acuzaţia că operau o afacere ilegală de jocuri de noroc. Potrivit autorităţilor, cuplul a organizat cel puţin zece lupte de cocoşi în perioada aprilie 2012-aprilie 2013 la ferma lor, lângă Hermiston, câştigând aproximativ 2.000 de dolari pe zi. Spectatorii plăteau accesul şi puteau cumpăra băuturi şi alimente, potrivit actului de acuzare.

Irina şi John Walker au pledat nevinovat.

Peifer şi avocatul Irinei Walker, Per Ramfjord, au refuzat să vorbească despre eventuale negocieri privind schimbarea felului în care pledează. Un proces cu juriu, care se va desfăşura timp de zece zile, este programat începând din 14 iulie.

Irina Walker, în vârstă de 61 de ani, locuieşte în Oregon de mai multe decenii. Ea este a treia fiică a fostului rege al României Mihai I.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici