Noi tensiuni între China şi SUA după o decizie a Administraţiei Donald Trump privind vizele

  • O nouă criză între China şi SUA după o decizie a Administraţiei Donald Trump privind vizele
  • NYT: Washingtonul impune restricţii de călătorie pentru cetăţenii chinezi care fac parte din Partidul Comunist
  • MAE chinez: Este vorba de "o escaladare a acţiunilor de reprimare pe criterii politice"
2569 afișări
Imaginea articolului Noi tensiuni între China şi SUA după o decizie a Administraţiei Donald Trump privind vizele

China a denunţat, joi, "mentalitatea specifică Războiului Rece" a Administraţiei Donald Trump, după ce Washingtonul a decis limitarea duratei vizelor de călătorie pentru cetăţenii chinezi care sunt membri ai Partidului Comunist.

Administraţia Donald Trump a impus miercuri noi reglementări pentru cetăţenii chinezi care vor să călătorească în Statele Unite. Departamentul de Stat a anunţat că vizele de călătorie pentru cetăţenii chinezi care fac parte din Partidul Comunist şi pentru rudele acestora vor avea durata de cel mult o lună, cu o singură intrare, deşi în mod normal vizele sunt valabile zece ani, cu intrări multiple, informează cotidianul The New York Times. Partidul Comunist chinez are 92 de milioane de membri.

Administraţia de la Beijing a reacţionat vehement la această decizie.

"Abordarea Washingtonului este în incompatibilitate totală cu interesele Statelor Unite. Cred că este evident pentru toată lumea că este vorba de o escaladare a acţiunilor de reprimare pe criterii politice ale unor forţe extreme anti-China din Statele Unite, pe baza unor prejudecăţi ideologice şi a unei mentalităţi specifice Războiului Rece", a afirmat Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing. Hua Chunying a precizat, potrivit agenţiei Associated Press, că Beijingul va contesta decizia Washingtonului.

Administraţia Donald Trump a avut disensiuni puternice cu Beijingul, pe tema relaţiilor comerciale, a gestionării pandemiei şi a crizelor din Hong Kong şi Taiwan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici