Noile sancţiuni impuse de SUA împotriva Iranului arată că dorinţa de negocieri nu este reală, acuză Teheranul

Administraţia de la Teheran consideră că noile sancţiuni impuse de Statele Unite împotriva Iranului demonstrează că dorinţa iniţierii unor negocieri nu este reală, a declarat sâmbătă Abbas Mousavi, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, conform Reuters.

1067 afișări
Imaginea articolului Noile sancţiuni impuse de SUA împotriva Iranului arată că dorinţa de negocieri nu este reală, acuză Teheranul

Noile sancţiuni impuse de SUA împotriva Iranului arată că dorinţa de negocieri nu este reală, acuză Teheranul

„A fost nevoie să aşteptăm o singură săptămână pentru a demonstra că dorinţa de negocieri a preşedintelui Statelor Unite nu e reală”, a declarat Mousavi prin intermediul unui comunicat.

„Politica Statelor Unite privind maximizarea presiunii este o politică înfrântă”, a adăugat purtătorul de cuvânt,

Preşedintele american Donald Trump a declarat la începutul lunii iunie că este dispus să reia negocierile cu Iranul. Totuşi, Statele Unite au impus vineri un nou set de sancţiuni, împotriva celui mai mare grup petrochimic din Iran, pentru susţinerea Corpul Gărzilor Revoluţionare iraniene.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Statele Unite au decis retragerea din acordul nuclear semnat în 2015 între Iran şi marile puteri din P5+1 (SUA, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania) şi impunerea unui nou set de sancţiuni asupra Teheranului.

Taguri:
iran,
sua,
sancţiuni

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici