Norul de cenuşă vulcanică ar putea perturba traficul aerian în Portugalia

Traficul aerian ar putea fi perturbat sâmbătă dimineaţă la aeroportul din Porto, din cauza norului de cenuşă vulcanică provenit din Islanda, care se îndreaptă către nordul Peninsulei Iberice, a anunţat, vineri seara, agenţia portugheză pentru navigaţie aeriană NAV.

60 afișări
Imaginea articolului Norul de cenuşă vulcanică ar putea perturba traficul aerian în Portugalia

Norul de cenuşă vulcanică ar putea perturba traficul aerian în Portugalia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Norul de cenuşă se îndreaptă către nordul Portugaliei continentale şi "ar putea determina unele perturbări la aeroportul din Porto sâmbătă, între orele locale 7.00 şi 13.00" (9.00 - 15.00, ora României), a precizat NAV.

În cursul zilei de vineri, Spania anunţase închiderea progresivă a trei aeroporturi din nord-vestul ţării, începând cu ora 00.00 GMT (3.00, ora României).

Conform NAV, norul are "o densitate mai mare" decât cea înregistrată anterior în vestul şi sud-vestul Portugaliei, care însă nu prezintă nici un risc pentru traficul aerian.

Vulcanul islandez Eyjafjöll a început să erupă la 14 aprilie, eliberând în atmosferă un nor de cenuşă care a paralizat traficul aerian timp de aproape o săptămână. Emisiile de cenuşă s-au diminuat ulterior, permiţând redeschiderea aeroporturilor şi reluarea traficului aerian în Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici