Norul de cenuşă vulcanică va acoperi vineri seară nord-vestul Rusiei

Nord-vestul Rusiei va fi acoperit în întregime de norul de cenuşă provocat de un vulcan în Islanda, începând de vineri, ora 18.00 GMT (21.00, ora României), a anunţat Ministerul rus al Mediului, adăugând că mai multe aeroporturi, inclusiv cel din Moscova, au fost plasate în alertă.

44 afișări
Imaginea articolului Norul de cenuşă vulcanică va acoperi vineri seară nord-vestul Rusiei

Norul de cenuşă vulcanică va acoperi vineri seară nord-vestul Rusiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Norul de cenuşă vulcanică se extinde, şi, la ora 22.00, ora Moscovei (21.00, ora României), el va acoperi spaţiul aerian din nord-vestul Rusiei", de la Kaliningrad (enclavă între Polonia şi Lituania), până la Nijni-Novgorod (la 440 de kilometri est de Moscova), trecând prin Sankt Petersburg, a anunţat Ministerul.

"O alertă care avertizează în legătură cu fenomene periculoase pentru aviaţie (...) a fost emisă pentru spaţiile aeriene din Petrozavodsk, Murmansk, Penza, Arhanghelsk, Samara, Vologda şi Moscova", a adăugat instituţia, într-un comunicat.

Ministerul nu exclude închiderea unor părţi din spaţiul aerian rus. Deocamdată, doar aeroportul Kaliningrad este închis.

Norii de cenuşă creaţi începând de miercuri de un vulcan aflat pe vârful gheţarului Eyjafjallajokull, în sudul Islandei, pot limita vizibilitatea şi riscă să avarieze reactoarele avioanelor. Acest fenomen a provocat perturbări fără precedent în spaţiul aerian din nordul Europei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici