Nouă rundă de negocieri cu privire la conflictul ucrainean la Minsk, fără progrese majore

Progrese au fost înregistrate marţi, la Minsk, la ultima rundă de negocieri cu privire la soluţionarea paşnică a conflictului armat din Ucraina, dar nu este vorba despre progrese majore, au anunţat negociatori, relatează The Associated Press în pagina electronică.

388 afișări
Imaginea articolului Nouă rundă de negocieri cu privire la conflictul ucrainean la Minsk, fără progrese majore

Nouă rundă de negocieri cu privire la conflictul ucrainean la Minsk, fără progrese majore (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Reprezentanţi din Ucraina, Rusia şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în "Grupul de contact" s-au întâlnit marţi, în capitala belarusă, cu reprezentanţi ai rebeilor proruşi din estul Ucrainei.

Peste 6.400 de persoane, potrivit ONU, au fost ucise în războiul dintre insurgenţii proruşi şi forţele naţionale ucrainene în ultimele 14 luni, iar confruntări sporadice continuă să aibă loc în pofida armistiţiului de la Minsk care a intrat în vigoare în februarie.

Trimisul OSCE la negocieri Heidi Tagliavini a declarat că atmosfera a fost mai "constructivă" decât la alte runde anterioare.

O serie de probleme politice, de securitate, umanitare şi economice sunt negociate la Minsk, inclusiv problema controversată cu privire la câtă autonomie pot primi regiunile aflate sub controlul separatiştilor proruşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici