Nouă şoferi voluntari aflaţi în misiune de salvare la Mariupol au fost reţinuţi de ruşi

  • Nouă şoferi care lucrau pentru „Help People", un grup de voluntari ucraineni care oferă alimente şi medicamente pentru cei aflaţi în nevoie şi ajută la evacuări, au fost reţinuţi de armata rusă.
  • Ei sunt daţi dispăruţi, a declarat un oficial al grupului pentru CNN.
5735 afișări
Imaginea articolului Nouă şoferi voluntari aflaţi în misiune de salvare la Mariupol au fost reţinuţi de ruşi

În total, 10 şoferi de microbuze au mers în regiunea Donbas pentru a ajuta la evacuarea civililor din oraşul asediat Mariupol. Ei au condus vehicule private într-o misiune de salvare de mici dimensiuni. Soldaţii ruşi i-au oprit şi au încercat să îi determine să conducă autobuzele în Rusia. Când şoferii au refuzat, au fost luaţi prizonieri, a declarat Alex Voronin, şeful organizaţiei Help People.

Voronin a mai spus că a pierdut contactul cu toţi şoferii, cu excepţia unuia.

„Toţi au efectuat evacuarea oamenilor în direcţia Mariupol-Zaporizhzhia, au fost trimişi în călătorii la date diferite - 26, 27 şi 31 martie. Comunicarea cu ei s-a întrerupt a doua zi după plecare. Potrivit persoanelor pe care au reuşit să le evacueze, militarii ruşi au luat de la şoferi vehiculele cu oameni din Mariupol, persoanele evacuate au fost duse în satul Nikolske, iar şoferii au fost luaţi pentru identificare. Unii dintre ei sunt reţinuţi în centre de detenţie preventivă din Doneţk", a explicat Voronin pentru CNN.

Unul dintre cei 10 şoferi a fost eliberat, a mai spus Voronin, adăugând că „de la el ştim că trei dintre cei dispăruţi se află în Doneţk. Au fost interogaţi cu forţă brută, hrăniţi prost şi ţinuţi în condiţii îngrozitoare. Tuturor celorlalţi li s-a spus că au dreptul să rămână [în detenţie] până la 30 de zile".

CNN nu a putut verifica în mod independent locul unde se află şoferii sau condiţiile în care sunt deţinuţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici