Noua Zeelandă susţine că a „eliminat” coronavirusul şi a raportat un singur nou caz de Covid-19

Noua Zeelandă a anunţat luni că a „eliminat” coronavirusul, deoarece ţara a anunţat reducerea restricţiilor de la „nivelul patru” la „nivelul trei” şi ultimele cifre au ajuns la un nivel apropiat de zero, scrie CNN.

2533 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă susţine că a „eliminat” coronavirusul şi a raportat un singur nou caz de Covid-19

Noua Zeelandă susţine că a „eliminat” coronavirusul şi a raportat un singur nou caz de Covid-19

Noua Zeelandă a raportat un nou caz de infectare, patru "cazuri probabile" şi un nou deces.

Ashley Bloomfield, directorul al sistemului medical din Noua Zeelandă, a declarat că numărul scăzut „ne dă încredere că ne-am atins obiectivul de a elimina virusul, ceea ce nu a însemnat niciodată zero cazuri, ci să ştim de unde provin cazurile noastre”.

El a adăugat: „Scopul nostru este eliminarea. Şi, din nou, asta nu înseamnă eradicarea, dar înseamnă să ajungem la un număr mic de cazuri, astfel încât să fim capabili să controlăm toate cazurile şi orice focar care ar putea apărea”.

Primul ministru al Noi Zeelande, Jacinda Ardern, a declarat că noul coronavirusul este "în prezent" eliminat, dar că ţara trebuie să rămână în alertă şi ar putea totuşi să apară cazuri noi.

"Aşa cum am spus eliminarea înseamnă că putem ajunge la zero, dar este posibil să avem un număr mic de cazuri noi. Asta nu înseamnă că am eşuat", a spus ea.

Ardern a spus că în ultima perioadă, numărul de noi cazuri au fost zilnic sub 10.

Potrivit Universităţii Johns Hopkins, Noua Zeelandă are un total de 1.469 de cazuri noi de coronavirus confirmate şi 19 decese.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici