Numărul deceselor în Suedia a scăzut. Epidemiologul-şef spune că nu e sigur dacă strategia ţării a fost cea mai bună

  • Cele mai recente cifre din Suedia arată că 10 persoane au murit duminică după infecţia cu noul coronavirus şi 235 de noi cazuri au fost depistate
  • Epidemiologul de stat, Anders Tegnell, a recunoscut, însă, că are îndoieli cu privire la strategia de a nu impune restricţii
  • Suedia este singura ţară din Europa care nu a închis barurile, restaurantele şi nu a impus restricţii de mişcare populaţiei
1540 afișări
Imaginea articolului Numărul deceselor în Suedia a scăzut. Epidemiologul-şef spune că nu e sigur dacă strategia ţării a fost cea mai bună

Sursa FOTO: Profimedia

Virologul şef al Suedei, Anders Tegnell, a recunoscut că nu este „convins deloc” de faptul că strategia ţării de a nu bloca în niciun fel activitatea pe perioada pandemiei este cea mai corectă.

Cel care a recomandat autorităţilor de la Stockholm să nu impună restricţii, să lase barurile, restaurantele şi şcolile secundare deschise pe perioada pandemiei, epidemiologul Anders Tegnell, a recunoscut într-un interviu acordat Aftonbladet că nu este sigur că a procedat corect.

„Nu sunt convins deloc. Ne gândim constant la acest lucru. Ce puteam face mai bine şi ce mai putem adăuga”, a declarat Tegnell, şeful Agenţiei Suedeze de Sănătate Publică, potrivit Daily Mail.

Numărul persoanelor testate pozitiv în Suedia a scăzut în ultimele zile, iar duminică au fost înregistrate 235 de noi cazuri. Zece persoane au murit în ultimele 24 de ore, o scădere faţă de sâmbătă, când au fost raportate 16 decese. Vineri, 67 de suedezi şi-au pierdut viaţa.

Numărul total al deceselor în Suedia este de 2.679, iar la nivelul ţării au fost depistate pozitiv până acum 22,317 de persoane. Numărul zilnic de decese a scăzut astăzi, după două zile consecutive cu peste 100 de victime.

Epidemiologul statului suedez, Anders Tegnell, a recunoscut că are îndoieli cu privire la propria sa politică, spunând că este în continuă revizuire.

Cifrele de vineri indică 428 de cazuri noi în 24 de ore, în scădere faţă de ziua anterioară, când au fost anunţate 790. Numărul zilnic de decese a scăzut de la 124 la 67 în decurs de o zi.

Datele raportate zilnic în Suedia au fost extrem de neregulate, scăderile fiind deseori urmate de creşteri ale numerelor. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici