Numărul persoanelor ucise în Myanmar se ridică la câteva mii

Un fost ofiţer de informaţii din Myanmar, Hla Win, a declarat că numărul persoanelor ucise în timpul protestelor recente din această ţară se ridică la câteva mii, relatează Daily Mail, în ediţia electronică de marţi.

1 afișare
Imaginea articolului Numărul persoanelor ucise în Myanmar se ridică la câteva mii

Numărul persoanelor ucise în Myanmar se ridică la câteva mii

"Mult mai multe persoane au fost ucise în ultimele zile. Cadavrele sunt de ordinul câtorva mii", a precizat fostul oficial. Cadavrele a sute de călugări executaţi au fost abandonate în junglă, a adăugat el.

Win a spus că a demisionat atunci când a primit ordinul de a participa la un masacru. Demisia sa a creat speranţe în rândul cetăţenilor birmani, care consideră că plecarea lui va fi urmată de cea a altor lideri, în special a generalului Than Shwe şi a adjunctului său, generalul Maung Aye, precizează Daily Mail.

Grupurile de disidenţi susţin că până la 200 de protestatari au fost ucişi în reprimarea violentă a protestelor, spre deosebire de bilanţul oficial de zece morţi, furnizat de Guvernul birman, iar 6.000 de persoane au fost reţinute.

Actorul american Sylverster Stallone a declarat că a fost martor la scene de coşmar în timpul filmărilor pentru "John Rambo", desfăşurate la graniţa dintre Myanmar şi Thailanda. "Am asistat la urmări - supravieţuitori cu picioare tăiate şi tot felul de răni provocate de explozia minelor", a declarat actorul.

"Este o poartă spre iad şi depăşeşte şi cele mai sălbatice vise", a explicat Stallone. "Toate drumurile sunt minate. Singurul drum spre Myanmar este în amontele râului", a adăugat el.

"Am sunat la redacţia publicaţiei Soldier of Fortune şi mi-au spus că Myanmarul este principala zonă de pe planetă unde sunt comise abuzuri umane", a explicat actorul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici