Numeroşi israelieni vor să devină agenţi secreţi, după asasinatul de la Dubai

Agenţia de informaţii Mossad a devenit extrem de populară în Israel după asasinarea unui lider Hamas la Dubai, care i-a fost atribuită, site-ul său de Internet înregistrând o creştere a numărului persoanelor interesate să devină agenţi secreţi, relatează The Times, în ediţia electronică de sâmbătă.

39 afișări
Imaginea articolului Numeroşi israelieni vor să devină agenţi secreţi, după asasinatul de la Dubai

Imagine cu suspecţi surprinşi de camerele de supraveghere din Dubai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mossad a revenit la zilele sale de glorie", a declarat Ilan Mizrahi, fost director adjunct al agenţiei.

În timp ce în străinătate Israelul este criticat pentru acest asasinat atribuit Mossad, în interiorul ţării, opreaţiunea este considerată "o treabă bine făcută". Israelienii discută despre această afacere cu mândrie şi încuviinţare.

În plus, opticienii au anunţat o creştere a vânzărilor de ochelari cu ramă de baga în stilul celor purtaţi de 14 dintre cei 26 de suspecţi, tricourile cu sigla Mossad sunt vândute în număr mare de magazine, iar agenţia se confruntă cu o creştere a numărului de cereri de muncă.

Deşi niciun post nou nu a mai fost scos la concurs de jumătate de an, un nou comunicat al Mossad publicat pe site-ul său de Internet precizează: "Ai o oportunitate să creezi o nouă realitate unde poţi juca un rol principal. Dacă eşti inteligent şi sofisticat, poţi face diferenţa şi poţi îndeplini o misiune naţională. Dacă poţi antrena şi influenţa oamenii, ai putea avea calităţile pe care le căutăm".

Potrivit site-ului Mossad, candidaţii trebuie să aibă studii superioare şi să stăpânească foarte bine cel puţin două limbi străine. De asemenea, sunt preferate persoanele cu experienţă şi abilitatea de a începe activitatea imediat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici