O carte despre o pandemie, respinsă de editori pentru că era nerealistă, a fost lansată acum pe piaţă şi este „îngrozitor” de corectă

  • Scriitorul britanic Peter May a scris în 2005 o carte intitulată „Lockdown”, al cărei subiect este o pandemie globală.
  • Cincisprezece ani mai târziu, această carte prezintă perfect realitatea cauzată de noul coronavirus, care până acum a infectat peste 1 milion de oameni la nivel global.
  • Cartea, care la acea vreme a fost respinsă de editori pentru că era prea nerealistă, a fost publicată joi în format electronic.
6970 afișări
Imaginea articolului O carte despre o pandemie, respinsă de editori pentru că era nerealistă, a fost lansată acum pe piaţă şi este „îngrozitor” de corectă

O carte despre o pandemie, respinsă de editori pentru că era nerealistă, a fost lansată acum pe piaţă şi este „îngrozitor” de corectă

Acţiunea thrillerului „Lockdown” are loc în Londra, epicentrul unei pandemii globale care îi obligă pe oficiali să instituie un blocaj, scrie CNN.

Autorul spune că povestea nu se bazează în totalitate pe imaginaţia sa şi că a folosit documentele oficiale ale guvernelor britanic şi american în cazul unei pandemii.

"În momentul în care am scris cartea, oamenii de ştiinţă au prezis că gripa aviară va fi următoarea pandemie majoră mondială", a spus May pentru CNN.

"Era ceva foarte înfricoşător şi era o posibilitate reală, aşa că am studiat foarte mult acest subiect şi aşa mi-a venit ideea. Ce s-ar întâmpla dacă această pandemie ar începe la Londra? Ce s-ar putea întâmpla dacă un oraş ca acesta ar fi complet închis?" povesteşte scriitorul.

Cu ani în urmă, editorii au respins romanul drept „extrem de nerealist şi de nerezonabil”, a spus May. Aşa că a pus manuscrisul deoparte şi a uitat de el. dar recent, un urmăritor de-al său pe Twitter i-a cerut să scrie o carte care să aibă la bază pandemia de COVID-19.

"Atunci mi-am dat seama că aveam deja o carte pe acest subiect. I-am spus editorului meu şi nu i-a venit să creadă. A citit întreaga carte peste noapte, iar a doua zi dimineaţa a spus: «Este genial. Trebuie să publicăm asta acum»".

„Lockdown”, este disponibil începând de joi pe Amazon Marea Britanie în format Kindle şi va fi disponibil în versiunea printată şi audiobook pe 30 aprilie.

May, care are 68 de ani, spune că face parte din categoria de vârstă cea mai vulnerabilă la coronavirus şi după ce a recitit cartea sa, i s-a părut „îngrozitor” de cât de asemănătoare este viziunea lui de atunci cu viaţa de azi.

„Detaliile de zi cu zi despre cum treci prin viaţă, despre modul în care funcţionează blocajul, oamenilor cărora le este interzis să părăsească locuinţele. Totul este atât de exact", conchide autorul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici