O celebră actriţă din Iran a fost arestată în urma unei postări pe Instagram

Autorităţile iraniene au arestat una dintre cele mai faimoase actriţe ale ţării, acuzată de răspândirea de informaţii false despre protestele naţionale care afectează ţara, a anunţat sâmbătă presa de stat.

682 afișări
Imaginea articolului O celebră actriţă din Iran a fost arestată în urma unei postări pe Instagram

Raportul IRNA a precizat că Taraneh Alidoosti, starul filmului "The Salesman", premiat cu Oscar, a fost reţinută la o săptămână după ce a scris o postare pe Instagram în care îşi exprima solidaritatea cu primul bărbat executat recent pentru crime care ar fi fost comise în timpul protestelor naţionale, informează AP.

Potrivit raportului publicat pe canalul oficial Telegram al presei de stat, Taraneh Alidoosti a fost arestată pentru că nu a furnizat "niciun document în conformitate cu afirmaţiile sale″.

În postarea sa, actriţa a spus: ″Se numea Mohsen Shekari. Fiecare organizaţie internaţională care priveşte această vărsare de sânge şi nu ia măsuri, este o ruşine pentru umanitate".

Shekari a fost executat la data de 9 decembrie după ce a fost acuzat de un tribunal iranian că a blocat o stradă din Teheran şi a atacat cu o macetă un membru al forţelor de securitate ale ţării.

Săptămâna trecută, Iranul a executat un al doilea prizonier, Majidreza Rahnavard, în legătură cu protestele. Corpul lui Rahnavard a fost lăsat atârnat de o macara de construcţii ca un avertisment macabru pentru ceilalţi. Autorităţile iraniene susţin că Rahnavard a înjunghiat doi membri ai forţelor sale paramilitare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici