O explozie puternică zguduie gara din Kiev. Bombardamentele continuă

Un atac aerian rusesc a lovit miercuri în apropierea gării din sudul Kievului, unde se aflau mii de femei şi copii care încercau să plece, a anunţat compania feroviară de stat ucraineană, în timp ce Adunarea Generală a ONU a cerut Moscovei să pună capăt invaziei sale, scrie Reuters.

1351 afișări
Imaginea articolului O explozie puternică zguduie gara din Kiev. Bombardamentele continuă

O explozie puternică zguduie gara din Kiev. Bombardamentele continuă

Compania ucraineană de căi ferate a declarat că nu există informaţii imediate despre victime iar clădirea gării a suferit pagube minore. Trenurile circulă în continuare.

Al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, Harkov, a suferit, de asemenea, bombardamente grele în a şaptea zi de război.

Invazia nu a atins încă obiectivul preşedintelui rus Vladimir Putin de a răsturna guvernul ucrainean, dar a făcut ca peste 870.000 de persoane să fugă în ţările vecine şi a zguduit economia globală, în timp ce guvernele şi companiile încearcă să izoleze Moscova.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a votat cu o majoritate covârşitoare pentru a deplânge invazia "în cei mai puternici termeni" şi a cerut Rusiei să-şi retragă forţele într-o rezoluţie susţinută de 141 din cei 193 de membri ai Adunării.

Consilierul ministrului ucrainean de interne, Anton Herashchenko, a declarat că explozia de miercuri seară din apropierea gării din Kiev ar fi putut întrerupe alimentarea cu încălzire centrală a oraşului, pe fondul temperaturilor scăzute.

Un martor Reuters a declarat că explozia a făcut ca pământul să se cutremure. Nu au existat rapoarte imediate privind victimele.

Cel mai intens bombardament a lovit Harkov, un oraş de 1,5 milioane de locuitori din estul ţării, transformând centrul într-un pustiu cu clădiri ruinate şi moloz.

Cel puţin 25 de persoane au fost ucise de bombardamente şi lovituri aeriene în Harkov în ultimele 24 de ore, au declarat autorităţile.

Moscova neagă că ar viza civili şi afirmă că urmăreşte să dezarmeze Ucraina într-o "operaţiune militară specială".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici