O familie de romi depune plângere împotriva primarului unei comune franceze

Mai mulţi romi români, evacuaţi la 7 septembrie din tabăra unde locuiau, l-au dat în judecată pe primarul unei comune din Franţa, după o altercaţie cu acesta, ei ameninţând că vor intra în greva foamei, relatează Le Parisien, în ediţia electronică de marţi.

48 afișări
Imaginea articolului O familie de romi depune plângere împotriva primarului unei comune franceze

O familie de romi depune plângere împotriva primarului unei comune franceze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Duminică seară, Nicolae Tanasie şi familia sa s-au instalat într-un cort, în faţa primăriei din Fleury-Merogis. Împreună cu mama sa, soţia, copiii, nepoţii şi nora, sunt cinci adulţi şi şase copii. Mai multe pancarte ridicate de români evocă "promisiunile nerespectate" ale primarului David Derrouet privind oferirea unor locuinţe şi anunţă o grevă a foamei.

Tanasie susţine că primarul i-a ameninţat că îi va trimite în România, fapt pe care acesta din urmă îl neagă. O anchetă a jandarmeriei franceze se afla luni în curs de desfăşurare.

"Primarul mi-a spus: distrugem tabăra, dar vă promitem o locuinţă", precizează Nicolae Tanasie, care lucrează de un an şi jumătate la amenajarea spaţiilor verzi ale primăriei dintr-o altă comună franceză, Morsang-sur-Orge.

El susţine că locuinţa care li s-a propus este prea scumpă. "Vrem un apartament simplu, doar ca să trăim", a spus el, adăugând că locuinţa propusă este situată în afara comunei unde copiii sunt şcolarizaţi şi la mare distanţă de locul său de muncă.

Tanasie îl acuză pe primar şi că i-a ameninţat cu un ciocan pe care îl folosiseră pentru instalarea cortului. Pe de altă parte, primarul susţine că este vorba despre "manipulări din partea opoziţiei PCF (care administra comuna până în noiembrie 2009, n.red.), ce se foloseşte de romi pentru a evita subiectele care deranjează".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici