O femeie a fost împuşcată mortal, accidental, la un exerciţiu al poliţiei din Statele Unite

O femeie care se oferise voluntar pentru o simulare a poliţiei din statul american Florida a fost împuşcată mortal, accidental, în timpul unui exerciţiu în care juca rolul unei victime, autorităţile americane regretând un "accident oribil", informează site-ul cotidianului The Washington Post.

262 afișări
Imaginea articolului O femeie a fost împuşcată mortal, accidental, la un exerciţiu al poliţiei din Statele Unite

O femeie a fost împuşcată mortal, accidental, la un exerciţiu al poliţiei din Statele Unite

Mary Knowlton, în vârstă de 73 de ani, s-a prezentat marţi ca voluntar la o secţie de poliţie din Punta Gorda, Florida. Femeia se înscrisese pentru un curs de două ore al Academiei poliţiei civice, un program organizat de Poliţia din Florida.

La un moment dat, agenţii de poliţie au ales două persoane pentru a simula o situaţie în care poliţia trebuie să intervină în forţă.

Mary Knowlton juca rolul "victimei", iar un agent de poliţie era "criminalul". Aceste simulări se desfăşoară de obicei în siguranţă, cu arme de jucărie sau cu arme reale încărcate cu gloanţe oarbe.

Dar când poliţistul ce juca rolul "criminalului" a apăsat trăgaciul, din pistol au ieşit gloanţe reale, care au lovit-o pe femeia de 73 de ani. Mary Knowlton - mamă, soţie şi fostă bibliotecară - a fost transportată la spital, unde s-a constatat decesul.

Tragedia a afectat grav comunitatea Punta Gorda, o zonă de 17.500 de locuitori situată pe litoralul Floridei.

Şeful Poliţiei locale, Tom Lewis, a catalogat incidentul drept "un accident oribil", precizând că participanţii la exerciţiu sunt "în stare de şoc şi sunt copleşiţi de durere".

Autorităţile încearcă să afle cum s-a putut întâmpla ca arma agentului să fie încărcată cu muniţie reală în timpul unui exerciţiu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici