O femeie din Iran, condamnată la 10 ani de închisoare pentru SPIONAJ în favoarea Marii Britanii

Iranul a anunţat luni că a condamnat o femeie iraniană la zece ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Marii Britanii,, după ce tensiunea dintre Teheran şi unele ţări occidentale privind programele sale nucleare şi de rachete a crescut, relatează Reuters.

634 afișări
Imaginea articolului O femeie din Iran, condamnată la 10 ani de închisoare pentru SPIONAJ în favoarea Marii Britanii

O femeie din Iran, condamnată la 10 ani de închisoare pentru SPIONAJ în favoarea Marii Britanii

„Un iranian care se ocupa de biroul Iranului în British Council şi cooperează cu agenţia britanică de informaţii ... a fost condamnat la 10 ani de închisoare după confesiuni clare", a declarat Gholamhossein Esmaili, un purtător de cuvânt al justiţiei, la televiziunea de stat.

Esmaili a spus că femeia a fost responsabilă de diverse proiecte pentru „infiltrarea culturală” în Iran. Nu a divulgat identitatea femeii, dar a spus că a fost studentă în Marea Britanie înainte de a fi recrutată de British Council, care este agenţia culturală britanică din străinătate.

Esmaili a spus că femeia s-a aflat în arest timp de aproape un an, dar nu a specificat dacă aceasta deţinea cetăţenia britanică.

Arestarea iranienilor acuzaţi de spionaj a crescut după ce liderul suprem al Iranului, ayatolahul Ali Khamenei, a declarat anul trecut că a existat o "infiltrare" a agenţilor occidentali în ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici