O fetiţă de 12 ani se află la bordul unei nave deţinută de piraţi de şase luni

O fetiţă de 12 ani se află la bordul navei-cargo MV Ariana, cu echipaj ucrainean, deţinută de şase luni de piraţii somalezi, conform jurnalului de bord al căpitanului navei spaniole Alakrana, eliberată de curând, informează El Mundo.

35 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de 12 ani se află la bordul unei nave deţinută de piraţi de şase luni

O fetiţă de 12 ani se află la bordul unei nave deţinută de piraţi de şase luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ricardo Blach povesteşte că, pe parcursul detenţiei, a fost dus la bordul navei MV Ariana, pentru a furniza alimente, medicamente şi carburant.

Acolo a văzut o fetiţă ucraineancă de 12 ani, care se află la bord cu mama ei, Natalia Loss, şi tatăl, care este mecanic.

"Mama ei m-a rugat să o iau pe fetiţă cu mine. I-am spus că nu pot. Pe nava MV Ariana sunt 12 piraţi. Pe nava mea, Alakrana, erau 30 de piraţi", scrie Blach în jurnal.

"Nu pot să nu mă gândesc la această fetiţă şi la femeile de pe navă", adaugă el. În afară de Natalia Loss, la bord se află şi Larisa Salinska, bucătăreasa navei şi soţia altui marinar.

Larisa Salinska a pierdut o sarcină şi suferă de hemoragie, potrivit jurnalului de bord.

"Băcătăreasa navei, lăsată însărcinată de către piraţi, a avortat şi se simte foarte rău. Are nevoie de tratament urgent", scrie căpitanul navei Alakrana. Potrivit El Mundo, paternitatea copilului avortat nu se cunoaşte cu certitudine.

Nava MV Ariana a fost capturată pe 2 mai în Oceanul Indian, la aproximativ 450 de kilometri sud-vest de Seychelles, având la bord 10.000 de tone de soia. Nava aparţine companiei All Ocean Shipping, cu sediul la Atena.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici