O fostă femeie trol a Kremlinului a câştigat procesul împotriva fostului angajator şi despăgubiri

Un tribunal rus i-a acordat despăgubiri simbolice în valoare de o rublă (0,01 dolari) unei foste femei trol a Kremlinului care şi-a dat în judecată fostul angajator şi a cerut închiderea firmei, în opinia sa o "fabrică" de propagandă online în favoarea lui Vladimir Putin, relatează AP online.

373 afișări
Imaginea articolului O fostă femeie trol a Kremlinului a câştigat procesul împotriva fostului angajator şi despăgubiri

O fostă femeie trol a Kremlinului a câştigat procesul împotriva fostului angajator şi despăgubiri (Imagine: Shutterstock)

Liudmila Savciuk declara în aprilie, într-un interviu pentru The Associated Press, că a avut sute de colegi, la Sankt Petersburg, care administrau fiecare mai multe conturi pe reţele de socializare, inundând Internetul cu comentarii favorabile lui Putin şi trucând imagini, dintre care unele au ajuns pe site-uri de ştiri ruseşti şi occidentale.

Fosta sa activitate, aşa cum a descris-o Savciuk, seamănă cu activităţile altor foşti troli care au vorbit în mod public. Însă ea este una dintre puţinii care au fost de acord să-şi dezvăluie identitatea. Tânăra a demisionat după două luni, decizând că nu mai suportă să facă parte din maşina de propagandă a Kremlinului. Cei mai mulţi dintre foştii ei colegi sunt tineri atraşi de salarii lunare relativ mari, de 40.000-50.000 de ruble (600-700 de dolari), sublinia ea.

Un tribunal din sectorul Petrogradski i-a acordat reclamantei, marţi, despăgubiri în valoare de o rublă, dar nu a dispus închiderea "fabricii", aşa cum cerea tânăra.

Savciuk s-a declarat mulţumită de hotărâre şi a apreciat că şi-a îndeplinit misiunea.

Ea a cerut despăgubiri morale, compensaţii pentru salarii neplătite şi închiderea firmei - Internet Research -, pe care o acuză că nu a încheiat contracte de muncă obişnuite.

Internet Research nu a fost disponibilă imediat să comenteze cu privire la hotărâre, precizează AP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici