„O încălcare a legii Schengen”. Un oraş austriac, dat în judecată pentru daune de 27 de cenţi, după ce a închis un punct de trecere a frontierei cu Ungaria

O firmă de avocatură a dat în judecată oraşul austriac Schattendorf pentru daune de 27 de cenţi pentru că a închis un punct de trecere a frontierei dintre Austria şi Ungaria.

30805 afișări
Imaginea articolului „O încălcare a legii Schengen”. Un oraş austriac, dat în judecată pentru daune de 27 de cenţi, după ce a închis un punct de trecere a frontierei cu Ungaria

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

În iulie, angajaţii firmei de avocatură au vrut să traverseze prin oraşul austriac pentru a ajunge la o întâlnire în oraşul maghiar Agfalva, despre care spun că este cea mai rapidă rută. În schimb, angajaţii au fost nevoiţi să facă un ocol de 3,4 kilometri, ceea ce i-a costat cu 27 de cenţi mai mult la combustibil. Schattendorf ar trebui acum să restituie această sumă, a susţinut miercuri în instanţă firma de avocatură.

"Nu facem acest lucru din răutate", a declarat Mate Ruzicska, avocat la firma NZP Nagy Legal, potrivit presei austriece. Închiderea frontierei reprezintă o încălcare a legii Schengen a UE, care cere ţărilor participante să elimine toate obstacolele pentru fluidizarea traficului la frontierele interne, a argumentat firma de avocatură, potrivit Politico.

Oraşul, o rută de tranzit populară pentru navetişti între Austria şi Ungaria, a dorit să reducă traficul prin transformarea frontierei într-o trecere pietonală începând cu luna decembrie. Construcţia trecerii pietonale a început în martie, ceea ce a dus la închiderea frontierei. Doar locuitorii celor două oraşe învecinate vor putea solicita o scutire care să le permită să traverseze cu maşina cu viteză redusă, a relatat presa austriacă.

Schattendorf a respins o înţelegere, negând acuzaţiile firmei de avocatură, şi a declarat că regulamentul privind trecerea frontierei este în conformitate cu legea, potrivit Austrian news. Decizia instanţei va fi emisă în scris.

Firma de avocatură a declarat că doreşte să continue să lupte împotriva restricţiilor de la punctul de trecere a frontierei.

Firma a depus o cerere de control judiciar la Curtea Constituţională şi a depus o plângere la Comisia Europeană. NZP Nagy Legal vrea, de asemenea, să se adreseze Oficiului European de Luptă Antifraudă, deoarece oraşul ar fi folosit fonduri UE destinate renovării punctului de trecere a frontierei, pentru ca apoi să îl închidă, potrivit presei austriece.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici