O nouă "axă a răului"? Lukaşenko a sugerat crearea unui parteneriat trilateral între Belarus, Rusia şi Coreea de Nord

Preşedintele belarus Alexander Lukaşenko a sugerat crearea unui parteneriat trilateral între Belarus, Rusia şi Coreea de Nord, în timpul unei întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin, vineri, relatează Politico.

752 afișări
Imaginea articolului O nouă "axă a răului"? Lukaşenko a sugerat crearea unui parteneriat trilateral între Belarus, Rusia şi Coreea de Nord

O nouă axă a răului? Lukaşenko a sugerat crearea unui parteneriat trilateral între Belarus, Rusia şi Coreea de Nord

"Cred că ne putem gândi la o cooperare trilaterală. Coreea de Nord, Rusia... Ştiu că coreenii sunt foarte interesaţi de cooperarea cu Rusia", a declarat Lukaşenko, după cum au relatat publicaţiile ruse şi belaruse.

George W. Bush a inventat în anii 2000 termenul de "axa a răului", atrăgând atentia asupra Iranului, Irakului şi Coreei de Nord, ţări ale căror regimuri aveau drept scop ameninţarea permanentă a Vestului. Termenul de axă în geopolitică a fost folosit şi pentru legătura dintre Berlin, Roma şi Tokyo în al Doilea Război Mondial.

Lukaşenko a călătorit vineri la Soci pentru o discuţie cu omologul său rus, aceasta fiind cea de-a şaptea întâlnire dintre cei doi lideri în acest an, potrivit agenţiei ruse de ştiri de stat TASS. Întâlnirea a avut loc la doar două zile după ce Putin s-a întâlnit cu dictatorul nord-coreean Kim Jong Un la Cosmodromul Vostochny, în estul îndepărtat al Rusiei.

Summitul de cinci ore dintre Putin şi Kim, care a inclus o cină fastuoasă, s-a încheiat fără niciun anunţ major, în ciuda temerilor că cei doi lideri vor discuta şi semna un acord de armament. Dar Putin nu a exclus cooperarea militară cu Coreea de Nord, spunând că aceasta rămâne pe agendă.

Pe fondul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, Putin s-a trezit izolat pe scena internaţională, căutând aliaţi în locuri improbabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici