O nouă tragedie în Marea Mediterană. Cel puţin 39 de imigranţi au murit după ce două bărci s-au scufundat în apele Tunisiei

Cel puţin 39 de imigranţi au murit după ce două bărci s-au scufundat marţi în Tunisia în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană către insula italiană Lampedusa, a declarat ministerul tunisian al apărării.

1788 afișări
Imaginea articolului O nouă tragedie în Marea Mediterană. Cel puţin 39 de imigranţi au murit după ce două bărci s-au scufundat în apele Tunisiei

O nouă tragedie în Marea Mediterană. Cel puţin 39 de imigranţi au murit după ce două bărci s-au scufundat în apele Tunisiei

Paza de coastă a salvat alte 165 de persoane, iar căutările pentru mai mulţi supravieţuitori sunt încă în desfăşurare în largul coastei Sfaxului, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Mohamed Zekri. Toţi migranţii provin din Africa subsahariană, a adăugat el.

Linia de coastă din apropierea oraşului port tunezian Sfax a devenit un punct de plecare major pentru oamenii care fug de conflict şi sărăcia din Africa şi Orientul Mijlociu şi caută o viaţă mai bună în Europa.

În 2019, aproximativ 90 de imigranţi africani s-au înecat atunci când barca lor s-a răsturnat în largul coastei tunisiene, după ce a plecat spre Europa din Libia, într-unul dintre cele mai grave dezastre de acest gen cu care au trebuit să se confrunte autorităţile tunisiene.

Numărul migranţilor tunisieni care ajung pe ţărmurile italiene a crescut de cinci ori la 13.000 în 2020, a declarat un grup pentru drepturile omului, atribuind creşterea dificultăţilor economice din Tunisia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici