"O obligau să tragă şareta plină cu oameni". POVESTEA CUTREMURĂTOARE a unei tinere ţinută în SCLAVIE în Bosnia timp de opt ani

Poliţia a eliberat o tânără de origine germană menţinută în sclavie de un cuplu într-un orăşel din nord-estul Bosniei în condiţii "inumane", au anunţat autorităţile bosniace, citate duminică de televiziunea publică (FTV).

10923 afișări
Imaginea articolului "O obligau să tragă şareta plină cu oameni". POVESTEA CUTREMURĂTOARE a unei tinere ţinută în SCLAVIE în Bosnia timp de opt ani

"O obligau să tragă şareta plină cu oameni". POVESTEA CUTREMURĂTOARE a unei tinere ţinută în SCLAVIE în Bosnia timp de opt ani

Poliţia a intervenit după ce a fost alertată de un vecin care ştia despre existenţa tinerei, în prezent în vârstă de 19 ani, şi a fost martorul unor scene de tratamente inuman pe care aceasta le-a suferit din partea cuplului Marinkovici (Milenko şi Slavojka), arestat şi plasat în detenţie, afirmă FTV.

Operaţiunea a avut loc la 17 mai în orăşelul Karavlasi, în regiunea Tuzla.

Milenko şi Slavojka Marinkovici "au ţinut-o închisă şi nu i-au permis să intre în contact cu alte persoane, nici să meargă la şcoală. Ei au supus-o unor tratamente inumane şi au torturat-o", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Admir Arnautovici, pentru FTV.

Locuitorii oraşului vecin Gojcin au povestit pentru cotidianul local Dnevni Avaz că au auzit "strigăte şi plânsete" ale tinerei care sugereau că aceasta a fost victima unor abuzuri sexuale din partea "prietenilor familiei Marinkovici care veneau în casa acesteia".

Citând parchetul, FTV afirmă că tânăra, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a fost plasată într-o "casă sigură", unde este îngrijită de medici. Potrivit aceleiaşi surse, medicii nu au stabilit dacă ea a fost violată.

Zone de umbră subzistă şi în privinţa modului în care această tânără germană a ajuns în Bosnia şi poliţia încă nu le-a eliminat.

Potrivit presei locale, ea a venit în Bosnia împreună cu mama sa, care a încheiat o căsătorie în alb cu Milenko Marinkovici, pentru ca acesta să obţină un permis de sejur în Germania.

Mama victimei, identificată doar cu prenumele Kristina şi care ar fi trăit în tot acest timp între Germania şi Bosnia, se afla în oraş în momentul operaţiunii poliţiei, a adăugat FTV.

Vecinul care a alertat poliţia, Sead Makalici, a povestit televiziunii că tânăra se hrănea cu dovleac şi porumb cu care cei care o ţineau prizonieră hrăneau porcii.

"Am văzut într-o zi cum o obligau să tragă o şaretă în care se urcaseră ei", a povestit Makalici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici