O pisică uriaşă gravată cu peste 2000 de ani în urmă a fost descoperită în deşert în zona "Liniile Nazca" din Peru

  • Un geogliful felin din anii 200-100 î.Hr. a fost descopit în timpul lucrărilor la un sit aflat în patrimoniului mondial UNESCO
  • Nisipurile din zona de sud a Peru, gravate cu secole în urmă, cu geoglife ale unei colibri, a unei maimuţe, a unei orci au dezvăluit acum forma unei pisici enorme.
6443 afișări
Imaginea articolului O pisică uriaşă gravată cu peste 2000 de ani în urmă a fost descoperită în deşert în zona "Liniile Nazca" din Peru

Sursă foto: AP

Gravura, datată între 200 î.Hr. şi 100 î.Hr, a fost descoperită în timpul lucrărilor pentru a îmbunătăţi accesul la unul dintre dealuri, care oferă un punct de vedere natural din care pot fi văzute alte geoglife, relatează The Guardian.

Un sit al patrimoniului mondial Unesco din 1994, liniile Nazca, care sunt alcătuite din sute de imagini geometrice şi zoomorfe se află la 400 km sud de Lima şi acoperă aproximativ 450 km pătraţi din câmpia aridă a coastei din Peru.

„Gravura era puţin vizibilă şi era pe punctul de a dispărea, deoarece se află pe o pantă abruptă, predispusă la efectele eroziunii naturale”, a declarat ministerul culturii din Peru.

„În ultima săptămână, geogliful a fost curăţat şi conservat” Se spunea că pisica are 37 de metri lungime, cu linii bine definite, care variază în lăţime între 30cm şi 40cm.

„Este uimitor faptul că găsim în continuare figuri noi, dar ştim, de asemenea, că mai sunt multe de găsit”, a declarat Johny Isla, arheologul şef, pentru agenţia de ştiri spaniolă Efe.

„În ultimii ani, utilizarea dronelor ne-a permis să realizăm imagini de pe dealuri”, a adăugat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici