O poză ce îi va costa mult. Doi germani au distrus o operă de artă din Italia când încercau să îşi facă poze pentru reţele de socializare

Un grup de turişti germani din nordul Italiei în dorinţa de a face poze cât mai instagramabile au produs un inceident ce îi va costa scump.

2124 afișări
Imaginea articolului O poză ce îi va costa mult. Doi germani au distrus o operă de artă din Italia când încercau să îşi facă poze pentru reţele de socializare

O poză ce îi va costa mult. Doi germani au distrus o operă de artă din Italia când încercau să îşi facă poze pentru reţele de socializare

Incidentul a avut loc în satul Viggiù, la graniţa cu Elveţia , în apropiere de lacul Lugano. Potrivit presei din Italia, doi tineri germani dintr-un grup de turişti s-au urcat pe o fântână dintr-o vila. Scopul: fotografii pentru reţelele de socializare.

Pe fântână se afla statuia "Domina" a artistului Enrico Butti. Se spune că tinerii germani ar fi încercat să îmbrăţişeze opera de artă pentru a realiza o poză cât mai artisitică. Statuia veche de aproximativ 150 de ani şi înaltă de 1,70 metri a căzut şi a suferit daune.

Administratorul vilei, Bruno Golferini, i-a reclamat pe toţi cei 17 turişti germani la poliţie. Incidentul a fost înregistrat de camerele de supraveghere.

Statuia avea în jur de 150 de ani şi era evaluată la aproximativ 200.000 de euro, a adăugat Golferini, precizând că va fi greu de reparat.

"Domina era într-un fel femeia care proteja vila", a spus el. "Din păcate, există aceşti oameni ignoranţi care fac astfel de lucruri", a adăugat el.

În iunie, a existat furie în Italia, când un turist din Anglia a fost fotografiat pe reţelele de socializare scrijelind "Ivan + Hayley 23" pe un perete de la Colosseumul din Roma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici