O şomeră din Spania îşi scoate la vânzare organele pentru a cumpăra o casă

O şomeră spaniolă în vârstă de 44 de ani a anunţat duminică faptul că propune spre vânzare toate organele care nu îi sunt indispensabile să supravieţuiască, cu scopul de a cumpăra o locuinţă pentru ea şi fiica sa.

228 afișări

"Mai întâi am pus în vânzare un rinichi, acum propun corneele ochilor, un plămân, o bucată de ficat... Îmi vând orice organ din corp celui care poate să-l plătească şi fac asta pentru că sunt pur şi simplu disperată", a declarat femeia într-un interviu filmat şi difuzat duminică pe site-ul cotidianului El Mundo.

"Am nevoie de un acoperiş deasupra capului (...) într-un loc demn", a declarat femeia, explicând că nu are serviciu şi că suferă de un grad de handicap de 66%, din cauza relelor tratamentelor la care a fost supusă de către bărbatul alături de care a trăit timp de 18 ani şi care vrea să o expulzeze acum din casa în care trăieşte împreună cu fiica sa.

"Am primit un preaviz de expulzare pentru mine şi fiica mea. Nu avem familie, nu ştim unde să mergem", a explicat femeia.

Potrivit El Mundo, femeia a publicat în urmă cu două săptămâni un anunţ pe Internet propunându-şi organele spre vânzare.

"Nu am alt mijloc să încerc să îmi salvez viaţa mie şi fiicei mele. Dacă folosind timpul care mi-a mai rămas de trăit pe lume îi pot oferi oferi fiicei mele forţa care să-i permită să iasă din această situaţie, bineînţeles că imi voi vinde organele", a declarat femeia, anunţând că nu a fixat încă un preţ.

Potrivit El Mundo, femeia nu a primit nicio ofertă pentru organe, dar a contactat deja un medic din Melilla, o enclavă spaniolă pe coasta marocană, în perspectiva unei eventuale prelevări.

"În Spania este practic imposibil să efectuezi o prelevare de organe în vederea unui transplant fără ca autorităţile competenete să nu fie la curent", subliniază ziarul spaniol, care precizează că femeia riscă, în acest caz, 12 ani de închisoare pentru trafic de organe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici