O specie de ţânţari capabilă să transmită virusul West Nile, depistată în Marea Britanie

O specie de ţânţari capabilă să transmită virusul letal West Nile a fost descoperită în Marea Britanie pentru prima dată după 1945, scrie Daily Mail, în ediţia electronică.

222 afișări
Imaginea articolului O specie de ţânţari capabilă să transmită virusul West Nile, depistată în Marea Britanie

O specie de ţânţari capabilă să transmită virusul West Nile, depistată în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Virusul West Nile se transmite în principal la păsări, dar se poate transmite şi la oameni prin ciupiturile de ţânţari.

Ţanţarii care pot transmite acest virus au fost descoperiţi în mlaştini din regiunile britanice Kent şi Essex.

"Nu se ştie cu exactitate de când această specie de ţânţari (Culex modestus) se află în Marea Britanie", declară Nick Golding, profesor la Universitatea Oxford şi expert al Centrului pentru Ecologie şi Hidrologie.

Specialistul a precizat că, deşi această specie de ţânţari a fost descoperită pe teritoriul britanic, virusul West Nile nu a fost depistat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici