O tânără de origine iraniană este, la 26 de ani, noul ministru al climei şi mediului din Suedia

Noul guvern al Suediei a numit marţi o tânără de 26 de ani în funcţia de ministru al climei şi mediului, fiind cea mai tânără persoană care conduce un minister.

2413 afișări
Imaginea articolului O tânără de origine iraniană este, la 26 de ani, noul ministru al climei şi mediului din Suedia

Sursa foto: Twitter

Romina Pourmokhtari, în vârstă de 26 de ani, a fost până acum şefa aripii de tineret a Partidului Liberal şi nu era cunoscută să aibă ca profil politic clima.

Tânărul ministru a fost în trecut un critic deschis al demersului lui Ulf Kristersson de a-şi alinia mai strâns partidul cu Democraţii Suedezi (SD).

Născută într-o familie de origine iraniană în suburbiile Stockholmului, tânăra, care a primit portofoliul pentru climă şi mediu, a bătut recordul anterior de 27 de ani pentru cel mai tânăr ministru.

Guvernul de coaliţie din Suedia a fost anunţat vineri, după ce Kristersson a încheiat un acord cu partenerii săi şi cu partidul naţionalist şi anti-imigraţie SD, care s-a angajat să susţină guvernul în schimbul unor angajamente politice, în special în materie de imigraţie şi criminalitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici