O ţară de 19 milioane de locuitori, acuzată că este infectată cu o BOALĂ mai gravă decât COVID-19. Răspunsul guvernului

În Kazahstan a apărut un val de pneumonie, iar 1772 de persoane au decedat de la începutul lunii iunie, a afirmat ambasada chineză, informează inform.kz.

5791 afișări
Imaginea articolului O ţară de 19 milioane de locuitori, acuzată că este infectată cu o BOALĂ mai gravă decât COVID-19. Răspunsul guvernului

O ţară de 19 milioane de locuitori, acuzată că este infectată cu o BOALĂ mai gravă decât COVID-19. Răspunsul guvernului

În plină pandemie de coronavirus, Kazahstanul se confruntă cu un val de îmbolnăviri cauzate de pneumonie. Ambasada Chinei din Kazahstan a emis o alertă de călătorie către prorpii cetăţeni cu privire la „pneumonia mortală” care face ravagii în ţara vecină.  Marţi, agenţia de presă de stat Inform.kz a relatat că numărul cazurilor de pneumonie “a crescut de 2,2 ori în iunie comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2019”. 
 
Ambasada chineză din Kazahstan a avertizat cu privire la o tulpină de pneumonie ce se dovedeşte a fi „mai periculoasă” decât COVID-19, scrie presa de stat chineză, însă informaţia este negată de autorităţile din Kazahstan.
 
„Rata de mortalitate din cauza acestei boli este mult mai ridicată decât cea de pneumonie provocată de noul coronavirus”, a notat ambasada.
 
Reacţia oficialilor din Kazahstan nu a lipsit, aceştia menţionând că tot ce a spus ambasada Chinei este fals, poziţionând această informaţie ca fiind un "„ake news", anunţă CNN. „Informaţia publicată de unele media chineze privind un nou tip de pneumonie în Kazahstan este incorectă”, a subliniat ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici