Ungaria anunţă restricţii la frontieră pentru toţi străinii, de la 1 septembrie

  • Ungaria reimpune restricţiile la frontiere pentru toţi străinii, de la 1 septembrie
  • Măsura a fost luată în contextul creşterii numărului cazurilor de coronavirus
  • Sunt prevăzute excepţii, inclusiv pentru tranzit şi pentru unele categorii de lucrători transfrontalieri
7404 afișări
Imaginea articolului Ungaria anunţă restricţii la frontieră pentru toţi străinii, de la 1 septembrie

Ungaria va reimpune, de la 1 septembrie, restricţii la frontiere, în cadrul măsurilor de limitare a transmiterii coronavirusului, a anunţat vineri Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Gergely Gulyas a precizat că Ungaria revine la restricţiile impuse în timpul primei etape a epidemiei de coronavirus.

Deşi "situaţia infecţiilor este relativ bună" în Ungaria comparativ cu alte ţări din Europa, sunt încă destul de multe cazuri de Covid-19, a precizat Gergely Gulyas, citat de MTI.

Începând de la 1 septembrie, cetăţenii străini nu vor avea dreptul să intre în Ungaria. Cetăţenii ungari care se întorc în ţară vor trebui să stea în carantină 14 zile, dacă nu prezintă două teste negative privind coronavirusul, efectuate la un interval de 48 de ore. Vor exista excepţii pentru convoaie militare, unii oameni de afaceri, unele categorii de lucrători transfrontalieri, diplomaţi şi pentru tranzit.

Gergely Gulyas a argumentat că măsurile sunt necesare pentru a proteja vârstnicii de infectarea cu noul coronavirus, precum şi pentru evitarea unor noi probleme economice. De asemenea, măsura a fost luată în contextul în care şcolile se redeschid în Ungaria pe 1 septembrie.

Începând din 15 iulie până în prezent, Ungaria impune condiţii diferite de călătorie în funcţie de zona de provenienţă, existând trei zone - verde, fără restricţii de intrare, galbenă, cu restricţii de intrare, şi roşie, nefiind permisă intrarea. Potrivit Ministerului român de Externe, România figurează în prezent pe lista galbenă, cetăţenilor care intră în Ungaria din România, cu excepţia tranzitului, fiindu-le aplicabile următoarele dispoziţii: - la intrarea în Ungaria vor fi supuşi examinării medicale, iar, în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul în Ungaria; în situaţia în care nu prezintă simptome, aceştia vor fi obligaţi să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (fie instituţionalizată – la spital, fie prin izolare la domiciliu – dacă există posibilitatea), fiind luaţi în evidenţele autorităţilor sanitare ungare. Astfel, la frontieră, vor primi un certificat roşu care atestă necesitatea carantinei şi pe care vor trebui să îl afişeze, în mod vizibil din exterior, la intrarea în locuinţă. Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei este permisă în prezent, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetăţenilor care vin din România şi care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile, precum şi cei care prezintă un certificat care atestă că s-au vindecat de COVID-19 în ultimele şase luni. Cele două teste trebuie efectuate la o diferenţă de minim 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici