Oamenii de afaceri din Rusia cer trecerea la săptămâna de lucru de 6 zile pentru a face faţă sancţiunilor

O asociaţie a unor importanţi oameni afaceri din Rusia a cerut Ministerului Muncii să ia în considerare trecerea la o săptămână de lucru de şase zile pentru a putea face faţă mai bine consecinţelor sancţiunilor occidentale, a relatat luni presa controlată de Kremlin.

3831 afișări
Imaginea articolului Oamenii de afaceri din Rusia cer trecerea la săptămâna de lucru de 6 zile pentru a face faţă sancţiunilor

În condiţiile în care sancţiunile pun la grea încercare economia rusă, "sistemul nostru financiar şi economic are în continuare nevoie de investiţii suplimentare", a declarat clubul de afaceri Avanti într-o scrisoare adresată ministrului muncii, Anton Kotiakov, potrivit publicaţiei ruse Izvestia.

Rusia sovietică a renunţat la săptămâna de lucru de şase zile în 1967, potrivit POLITICO.

Rusia se află sub sancţiuni internaţionale din 2014, când trupele Kremlinului au invadat Crimeea, iar ţările occidentale şi-au intensificat efortul de sancţionare de când Moscova a invadat Ucraina în februarie anul trecut.

UE discută în prezent o a 11-a rundă de sancţiuni împotriva Rusiei, ce ar putea include măsuri care vizează ţările care continuă să facă afaceri cu Moscova, permiţându-i astfel să ocolească sancţiunile.

Creat în 2014, grupul de antreprenori Avanti are membri din sectorul de afaceri, dar şi mai mulţi parlamentari ruşi, potrivit site-ului său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici