Obama a câştigat alegerile primare din Mississippi

Barack Obama a câştigat marţi alegerile primare din statul american Mississippi, devansând-o din nou pe contracandidata sa pentru învestitura democrată în cursa pentru Casa Albă, Hillary Clinton, înaintea următorului scrutin intern din Pennsylvania din 22 aprilie.

19 afișări
Imaginea articolului Obama a câştigat alegerile primare din Mississippi

Obama a câştigat alegerile primare din Mississippi (Imagine: Mediafax Foto)

"Ceea ce a am încercat să facem este să ne asigurăm că promovăm nevoia de schimbare în fiecare stat şi în mod clar populaţia statului Mississippi a răspuns pozitiv", a declarat Obama pentru CNN imediat după publicarea rezultatelor.

Clinton nu a făcut nici o declaraţie, dar directorul său de campanie, Maggie Williams, a dat publicităţii un comunicat în care senatorul de New York mulţumeşte electoratului său din statul Mississippi.

"Aşteptăm acum cu nerăbdare să demarăm campania în statul Pennsylvania şi în întreaga ţară deoarece lupta internă continuă", a declarat Williams.

Ambii candidaţi se aflau deja marţi în statul Pennsylvania, pregătind alegerile primare din 22 aprilie a căror miză este un număr de 158 de delegaţi.

Alegerile din statul Mississippi au fost marcate de un schimb de replici între cele două tabere după ce un cunoscut susţinător al lui Clinton a făcut o serie de declaraţii rasiste la adresa lui Obama.

"Dacă Obama ar fi fost alb, nu ar mai fi în această situaţie", a declarat Geraldine Ferraro, candidat pentru funcţia de vicepreşedinte la alegerile din 1984, singura femeie nominalizată pentru o astfel de poziţie, pentru un cotidian din statul California.

"Şi dacă ar fi femeie, nu ar fi în această situaţie. Este doar norocos să fie cine este. Iar ţara este copleşită de acest concept", a adăugat ea.

Clinton a precizat că nu este de acord cu remarcile lui Ferraro şi le-a calificat drept "regretabile", dar echipa de campanie a lui Obama a acuzat-o de ipocrizie după ce a refuzat să o înlăture din funciţia de trezorier pe care aceasta o deţine în echipa senatorului de New York.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici