Obama recunoaşte dreptul Israelului de a vrea să se protejeze de transferul de arme către Hezbollah

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a apreciat sâmbătă că Israelul are dreptul să vrea să se protejeze împotriva unui transfer de arme sirine către Hezbollahul libanez, refuzând însă să confirme un raid israelian vizând arme siriene.

284 afișări
Imaginea articolului Obama recunoaşte dreptul Israelului de a vrea să se protejeze de transferul de arme către Hezbollah

Obama recunoaşte dreptul Israelului de a vrea să se protejeze de transferul de arme către Hezbollah (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu vreau să fac niciun comentariu cu privire la ce s-a întâmplat în Siria ieri", a explicat Obama la microfonul televiziunii americane de limbă spaniolă Telemundo, în Costa Rica, ultima etapă a miniturneului său în America Latină.

"Voi lăsa Guvernul israelian să confirme sau să dezmintă eventualele bombardamente efectuate", a declarat el.

"Dar continui să cred că israelienii, în mod justificat, trebuie să se protejeze faţă de transferul de arme sofisticate către organizaţii teroriste precum Hezbollah", a adăugat Obama în cadrul acestui interviu care va fi difuzat duminică.

"Ne coordonăm strâns cu Israelul, recunoscând că ei sunt foarte aproape de Siria, foarte aproape de Liban", a adăugat preşedintele. "Hezbollah a declarat în repetate rânduri că este gata să atace (Israelul) până la Tel-Aviv. Iar israelienii trebuie să fie vigilenţi şi îngrijoraţi".

Israelul a păstrat tăcerea cu privire la acest subiect, sâmbătă, repetând că supraveghează transferul de arme către Hezbollahul libanez.

Cu o zi înainte, în cadrul unei conferinţe de presă la San José, capitala statului Costa Rica, Obama a afirmat că exclude a priori trimiterea unor militari americani pe teritoriul Siriei dacă se va dovedi că regimul lui Bashar al-Assad a recurs la stocul său de arme chimice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici